Снимки на стена

Да се научим да развиваме усета си, чрез сърдечната чакра
Сърдечната чакра е много важна, защото тя отговаря за усета и за интуицията. На някои хора, на които тя е добре развита я изпозлзват за да виждат чувствайки. За да я развием добре споделям няколко упражнения.
Всяка една част от нашето тяло е устроена на принципа, колкото повече се използва, толкова повече се развива и заяква.
Тази чакра излъчва зелен цвят разположена е между гърдите, погледнете долу на картинката.
Първа стъпка осъзнаваме, че имаме чакра и къде е нейното разположение.
Втора стъпка е разбиране на нейната функция.
Анахата – чакрата на сърцето. Концентрирана е в центъра на гръдния кош, отговаря за кръвообращението и естествено за работата на сърцето. Според мнозина тук се намира и душата на човек. Анахата подтиква хората да обичат и да търсят своето призвание, да са състрадателни, да бъдат алтруисти. Хората, които са прекалено чувствителни или пък крайно апатични, обикновено имат проблеми именно с тази чакра. Елементът на Анахата е Въздухът, а нейният цвят е зеленият.
Трета стъпка започваме да обръщаме внимание на чувствата, които изпитваме към хора и различни ситуации, както и при приемането на дадена информация.
Голяма част от духовното събуждане включва самонаблюдение и опознаване на самия себе си. Затова винаги при започването на нещо ново като практика се изисква наблюдение.
За да можем да се научим да абстрахираме чувствата си от мозъка и предубежденията се иска малко тренировки.
Например помисляте си за даден човек, представяте си го и не мислите нищо за него, изключвате всякакви мисли и предубеждения. Изчакваме да видим какво ще почувстваме. Това чувство е вътрешния ни глас, то обикновено е правилно.
Примерно казват ви нещо, примерно за някой, без значение дали е хубаво или лошо, не бързайте да реагирате с мнение, освободете мозъка си от мисли и наблюдавайте какви чувства се появяват във вас истина ли е тази информация или не.
За да подобрите усета си и да можете да различавате истина от лъжа например тренирайте, някой да ви каже нещо, което той самия знае, а вие не, че е истина и да ви го каже. След това повторете упражнението с лъжа. Вие наблюдавайте дали ще познаете чрез своя собствен усет. Като направите няколко такива упражнения, ще започнете да различавате истината от лъжата.
Когато гледате филми пробвайте се да усетите кои са добрите и лошите герои, кой е убиеца, как ще свърши филмът. Пробвайте се и в реалния живот да усещате развоя на различни събития.Опитвайте се да усещате и настроенията на хората около вас, кога са радостни, ядосани или завистливи.
Скоро след тези упражнения ще забележите, че ставате от ден на ден по-добри и хората стават като отворени книги за вас.
3 от 3 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.