Необходими Продукти
За блата
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 10 гр.
какао - по желание
За кубчетата
прясно мляко с какао - подсладено 1/3ч. ч
орехи - 1/2 ч.ч. на парченца
шоколад - 200 г.
олио - 1 с.л.
какао - по желание
Приготвяне на Чуден домашен сладкиш
Яйцата се разбиват на пяна със захарта, прибавят се последователно олиото, млякото и останалите сухи съставки. Получената гладка смес се изсипва в намаслена тава с диаметър 24 см и се пече 20-30 минути в загрята умерена фурна.
Като се поохлади блата се срязва надлъжно на две половини, като горната да е с дебелина половин сантиметър.
Полученият горен блат се нарязва на малки кубчета, които се сиропират с топлото мляко и се смесват с орехите и разтопения с олиото шоколад. Объркват се добре и се разпределят върху другата половина.
Отгоре върху тях се поръсва с топинг или разтопен шоколад.
За блата
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 10 гр.
какао - по желание
За кубчетата
прясно мляко с какао - подсладено 1/3ч. ч
орехи - 1/2 ч.ч. на парченца
шоколад - 200 г.
олио - 1 с.л.
какао - по желание
Приготвяне на Чуден домашен сладкиш
Яйцата се разбиват на пяна със захарта, прибавят се последователно олиото, млякото и останалите сухи съставки. Получената гладка смес се изсипва в намаслена тава с диаметър 24 см и се пече 20-30 минути в загрята умерена фурна.
Като се поохлади блата се срязва надлъжно на две половини, като горната да е с дебелина половин сантиметър.
Полученият горен блат се нарязва на малки кубчета, които се сиропират с топлото мляко и се смесват с орехите и разтопения с олиото шоколад. Объркват се добре и се разпределят върху другата половина.
Отгоре върху тях се поръсва с топинг или разтопен шоколад.
Можете да се регистрирате ТУК.