Снимки на стена

Феномени: Българка не спи вече 27 години

Един от българските феномени, за който малко се знае, е благоевградчанката Катя Илиева, пред която учените са безсилни, защото скоро ще празнува юбилея си - 27 години без сън.

Феноменът не е свързан с някакъв жесток инцидент, като загуба на близък или катастрофа, което би било обяснимо при подобни случаи. Един хубав ден жената чела до късно и заспала в два през ноща. След два часа се събужда напълно бодра и свежа. От тогава, вече повече от 27 години, Катя заспива точно в два и става в четири. Нито минута по-рано или по-малко.

Навремето Военномедицинската академия проявили интерес към нея. Приемана е няколко пъти в неврологията и почти всеки ден я окичвали с разноцветни сензори и датчици, но така и не разгадават тайната как може, организмът да се въстанови с такава минимална доза сън. В крайна сметка, невролозите стигат до заключението, че мозъкът и биоритмите й сами се настроили на някакъв ненормален за човека ритъм, който устройва организма и.

От години Катя спазва собствена диета и поддържа тонус само с плодове и зеленчуци без никакво олио. Вече десетки години наред. Многото време й донася и друго влечение. Катя започнала да чувства влечение към гоблените и дълги години неуморно бродира все по-трудни модели.

Другото хоби на Катя е билкарството и цветарството. Самата тя познава и използва над 200 билки. В градинката си в с. Черниче отглежда над 40 сорта рози, включително най-екзотичните.

Катя Илиева вече е свикнала с нетипичното си безсъние и нечовешкия си тонус. Себе си не вижда като феномен или недоразумение на природата. “По-различна и имам възможност да направя много неща в живота си, за които обикновените хора нямат време”, казва за себе си дипломираната химичка.
712 от 1078 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.