Споделени снимки

Искам да си препиша рецептите и ги споделям, дфа си ги имам!!! Благодаря, Иване!!!
18 чудесни ползи за здравето при консумирането на мед и канела
Проучванията показват, че комбинацията от мед и канела може да лекува много заболявания. Наблюденията на съвременните учени показват ясно, че медът е много ефикасно лекарство, което помага при всякакви заболявания. Освен това медът няма странични ефекти, което е много голям плюс. Въпреки, че медът е сладък, приеман в правилните дозировки той няма да навреди дори на хора страдащи от диабет.
Комбинацията между мед и канела е изключително полезна при:

1. Сърдечно-съдови заболявания – смесете мед и канела на прах, след това намажете сместа на филийка и я използвайте вместо конфитюр всяка сутрин. Това ще намали значително нивото на холестерола, намалявайки по този начин и риска от сърдечен удар. Редовната консумация на мед и канела укрепва сърдечния ритъм и връща гъвкавостта на артериите и вените.

2. Артрит – хората страдащи от артрит трябва да приемат всеки ден чаша топла вода, разредена с 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела на прах. Ако спазвате това предписание може да се излекувате дори от хроничен артрит. Наскоро бе проведено едно изследване в университета в Копенхаген. На 200 души страдащи от артрит всяка сутрин бе давана смес от 1 супена лъжица мед и половин чаена лъжица канела на прах преди закуска. Само за 1 седмица 73 от пациентите са съобщили, че вече не чувстват болка, а в рамките на 1 месец почти всички пациенти започнали да се движат и ходят, без да чувстват болка.

3. Инфекции на пикочния мехур – вземете две супени лъжици канела на прах и една чаена лъжица мед. Поставете ги в чаша с хладка вода, разбъркайте добре и изпийте. Тази смес има уникалната способност да унищожава микробите в пикочния мехур.

4. Холестерол – две супени лъжици мед и три чаени лъжици канела на прах се смесват с половин литър чай. Само за 2 часа тази смес намаля нивото на холестерол в организма с 10%. Ако приемате сместа по 3 пъти на ден може да се излекувате от всякаква форма на висок холестерол. Приемането на чист мед заедно с храната ежедневно също сваля нивата на холестерол.

5. Настинки – хората страдащи от настинка трябва да приемат една супена лъжица мед и малко канела на прах поне 3 дни.Това ще ви помогне да излекувате и най-хроничната кашлица, да се преборите с настинката и да пречистите синусите.

6. Разстроен стомах – медът и канелата на прах лекуват болките в стомаха и изчистват стомашните язви от техните корени.

7. Газове – изследвания проведени в Индия и Япония показват, че приема на мед и канела на прах води до освобождаване на излишните газове от организма.

8. Имунна система – предпазва организма от вирусни и бактериални вирусни атаки. Медът съдържа много витамини и желязо. Постоянната му употреба укрепва белите кръвни телца (в които се намира ДНК) и им помага по-лесно да се борят с бактериални и вирусни заболявания.

9. Лошо храносмилане – канела на прах се поръсва върху 2 супени лъжици мед и се приема преди ядене. Това намаля киселинността и подобрява усвояването, дори на най-тежките ястия.

10. Грип – учени от Испания са доказали, че меда съдържа естествена съставка, която убива грипните микроби и предпазва от заразяване с болестта.

11. Дълголетие – редовното приемане на чай с мед и канела на прах забавя стареенето. Сложете 4 супени лъжици мед и една чаена лъжица канела на прах в около литър чай. Пийте по половин чаша чай 3-4 пъти на ден. Това ще поддържа кожата ви свежа и мека. Освен това дори да сте в напреднала възраст ще можете да извършвате по лесно всякаква физическа дейност.

12. Възпалено гърло – вземете една супена лъжица мед и го смучете в устата си, докато се стопи. Повтаряйте това на всеки 3 часа, докато болките в гърлото изчезнат.

13. Пъпки – три супени лъжици мед и 1 чаена лъжица канела на прах се смесват и се намазват в районите, където имате пъпки, преди лягане. На следващата сутрин се измийте с топла вода. Правете това всеки ден в продължение на 2 седмици и ще премахнете всички пъпки.

14. Кожни инфекции – намажете засегнатите зони със смес от мед и канела на прах. Това помага при лечението на трихофития, екземи и всички видове кожни инфекции.

15. Отслабване – сутрин преди закуска и вечер преди лягане пийте по една топла чаша вода с мед и канела на прах. Тази комбинация предотвратява натрупването на мазнини, дори когато не спазвате хранителна диета.

16. Умора – последните проучвания показват, че съдържанието на захар в медът повече помага, отколкото да вреди на организма. Възрастните хора приемащи редовно мед и канела на прах са по-бдителни и гъвкави. За да повишите своята жизненост всеки ден приемайте чаша вода с 1 супена лъжица мед и поръсена с канела на прах.

17. Лош дъх – за да имате свеж дъх през целия ден трябва всяка сутрин да правите гаргара с чаша топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед и поръсена с канела на прах.

18. Загуба на слуха – приемането на мед и канела на прах сутрин и вечер на равни части помага за възстановяването на слуха.
63 от 1637 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.