Снимки на стена

БЪРЗА РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНО БИЛКОВО ВИНО
Още Галилей е казал : " Виното е слънчева светлина, заключена във вода". От дълбока древност виното е било използвано не само като алкохолна напитка, но и като лек. Ще се изненадате в колко много рецепти от народната медицина, то е важна съставка. Ето и една универсална рецепта за приготвяне на домашно билково вино:
100 гр.корени, листа или стръкове от съответната билка, се заливат с 1 литър отлежало домашно червено вино. Оставя се да престои 8 - 10 дни на тъмно. Прецежда се и се пие по 1 кафяна чашка обед и вечер, преди хранене.
По желание всяка доза може да се подслади с 1 кафяна лъжичка мед. Може да се добави също и парченце прясна ябълка, портокал, канела или анасон за още аромат. През лятото билковото вино се консумира охладено, а през студените зимни месеци - греяно.
12 от 730 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.