Как да поемем живота в собствените си ръце :

Често искаме да сме господари на собствения си живот, но не винаги успяваме. Ето няколко ясни, последователни стъпки, как да извървим пътя към собствената си свобода от Брайън Трейси.
Брайън Трейси е стартирал от дъното и е извървял пътя си нагоре стъпка по стъпка. Започнал е съзнателния си живот необразован, неквалифициран и безработен, преспивайки в колата си и работейки всичко, което е можело да му помогне за осигуряване на прехраната.
С течение на времето и благодарение на собствените си умения, интелект, самообучение и самодисциплина, Брайън Трейси развива невероятна кариера и днес е един от топконсултантите на бизнеса в САЩ, както и един от най-популярните професионални лектори в целия свят. Той работи с повече от 500 различни компании, включително и с много от компаниите от Fortune 500. Говори пред повече от 250 000 души всяка година по света за личната ефективност, продажбите, бизнеса и т.н.
Ето и 6-те конкретни стъпки към вашата свобода:

1. Идентифицирайте най-големия си проблем или източника на отрицателните настроения и емоции в живота ви към днешна дата. По какъв начин сте отговорни за създалото се положение?
2. Вижте се като президент на собствена фирма. Какво щеше да бъде поведението ви, ако притежавахте всичките 100 процента от акциите?
3. От днес престанете да обвинявате другите за всичко и вместо това поемете пълната отговорност във всяка една област от живота си. Какви действия бихте предприели?
4. Престанете да търсите оправдания и започнете да прогресирате. Самоубедете се, че вашите любими оправдания не са никак основателни и започнете да действате съобразно целите си.
5. Вижте се като първичната съзидателна сила в живота си. Вие сте там, където сте, и сте това, което сте, поради собствения си избор и собствените си решения. Какво следва да промените?
6. От днес вземете решение да простите на всекиго, който някога ви е обидил. Каквото било - било! Спрете да го предъвквате отново и отново. Вместо това се потопете в работа по въпросите, които са важни за вас, за да нямате време да мислите за това, кой ви е обидил, наранил и пр.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.