Три зеленчука блокират рака




Постоянната употреба на три зеленчука може да блокира появата на рак, твърдят американски изследователи от Университета Джон Хопкинс. Първото зеленчуково оръжие срещу рака са броколите. То е сред храните, които са изключително полезни, както за мъжете, така и за жените.

Редовната му консумация предпазва също от някои форми на гастрит и язва на стомаха, отразява се добре и на простата при мъжете. Блоколите съдържат голямо количество витамин С и други полезни ензими.

Другият зеленчук от полезното трио е много консумиран в Полша, а и у нас. Зеле, зеле и пак зеле… Учени открили че полякините най-рядко заболяват от рак на гърдата. Този факт се дължи на зелето, което е неделима част от менюто им.

На трето място се отрежда на чесъна. Механизмът на неговото действие е както следва. Когато готвим месо, се произвежда химически ензим, който води до развитие на рак. Ако месото е овкусено с много чесън, при термичната му обработка на високи температури се блокира създаването на въпросния канцерогенен ензим.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.