Коя зодия каква кола заслужава

Овен
Нещо бързо и червено
Защитникът на слабите и онеправданите, унищожителят на злото, могъщият Овен не бива като Фред Флинтстоун да се оттласква от пътя с крака през издънения под на таратайка от соца. Вие заслужавате да се возите в огнена колесница. При липса на такава заместител може да й бъде Land Rover Defender. Всички знаем, че обичате да се появявате с гръм и трясък. Нормално е. Овните са родени водачи, а какво по-подходящо возило за водене на колоната от поклонници от Hummer H3. Заради бързината бихте избрали и Audi A4. Червена, естествено.
Телец
Форд или тойота
На Телеца му трябва хубава, надеждна, широка и здрава кола. Например волска каруца. Но тъй като Законът за движение по пътищата не позволява такива волности, ще трябва да избере алтернативно средство за придвижване. Ако заложи на изконната си нужда от сигурност, Ford Fusion е добър избор - стабилно возило с охолни седалки и достатъчно място за краката. Любовта към лукса би могла да подтикне Телците да изберат кола, която ще се окаже прекалено претенциозна или неудобна. Суетата им ще бъде задоволена перфектно от Toyota RAV4 SUV-джипка със стил.
Близнаци
Не една, а две коли
Питайте Близнака какво е ограничението за скорост по магистралите в България. “Откъде да знам - 150?” Те са от хората, които не признават друга лента освен най-лявата. Никога не спазват ограниченията освен на местата, където знаят, че има камери или дебнат катаджии. Разбираемо е, че си търсят бърза и пъргава кола - Ferrari или поне Chevrolet Corvette. Ако трябва да избирате, по-добре вземете шевролета. Три пъти по-евтин е и отвътре е по-просторен. По нашите пътища е абсурд да се карат и двата модела, но с вас трудно се излиза на глава.
Рак
Хонда или ауди
Докато пропускат всички по-нахални пред себе си на задръстването, Раците се тревожат, че задържат прекалено дълго онези зад себе си. За да е малко по-сладка участта им на толерантни водачи, нужно им е удобство. Значи, най-добре е да изберат кола с повече екстри и различни малки удобства като добра поставка за чашата, телефона и т.н. В същото време автомобилът да е безопасен, за да може Ракът да вози в него цялото семейство. Например японската Honda Accord или немския Audi A4 Avant. Не са коли, с които да се фръцкаш, но са самата сигурност и удобство.
Лъв
Ще му се ламбургини
На Лъва, разбира се, се полага лимузина с униформен шофьор. Но на първо време би могъл да се задоволи и с нещо “по-скромно” като Lamborghini Murcielago. Това е един от онези плътно прилепнали за пътя спортни зверове с врати, които се вдигат нагоре. Оставят неотразимо впечатление, когато ги паркирате пред някой нощен клуб. 631 конски сили - какво повече да кажем? Е, може да вземете и нещо 16 пъти по-евтино, като новия Volkswagen Passat - по-широк и по-нисък. Най-евтиният основен модел с двигател 1,6 турбодизел и ръчни скорости е към 31 000 евро.
Дева
Хюндай, сив металик
И ето я Девата, завива край ъгъла с 15 км/ч и спира колата на равни разстояния успоредно на очертанията на паркинга. Вади мокра кърпичка и забърсва мимоходом някакво дразнещо петънце на предния капак. Колата й - Lexus LS, изглежда модерна отвън, но без да се набива в очи. Отвътре е луксозна, с всевъзможни екстри, удобни и меки седалки. Определено това е колата на Девата. Освен ако не си вземе нещо по-икономично като Hyundai Verna - изискана, просторна и държелива машина. Цветът? Сив металик, естествено.
Везни
7-местна шкода октавия
Този път няма да се шегуваме с прословутата нерешителност на Везните. Освен че са такива, те са и артистични, забавни и обичат да возят приятелите си. За тях подходящ е миниван. Chrysler Town & Country е един от най-сигурните автомобили в света, в същото време е луксозен и 7-местен. Втората редица седалки се извърта към третата, има разгъваема маса и така хората могат да се веселят, докато пътуват. Какво повече би искал човек от една кола? Освен да е малко по-евтина. Skoda Octavia изглежда добре, също има 7 места и е доста комфортна.
Скорпион
Танк, в краен случай - колата на 007
За тъмния, загадъчен и мрачен субект, Скорпиона, подходящо превозно средство е танкът. За да гази наред, когато някой го ядоса по пътя. В краен случай би склонил и на автомобила на Джеймс Бонд. Скорпионът изглежда хладен и спокоен, но всички знаем, че под повърхността кипи яростна енергия. Колата, която би кореспондирала на характера му, е Mazda Mazdaspeed3 - скромна, компактна и с 263 конски сили. Прилепва добре на пътя и взема завоите по-стабилно от много спортни автомобили. По-евтина алтернатива е корейската Hyundai Elantra.
Стрелец
Ще му се да има самолет
Трудно е да се избере кола за човек, който по-скоро има нужда от малък частен самолет. Първо, биха се радвали на всяка незабележима, старомодна, но стабилна кола - именно заради това, че е скромна. От друга страна, обичат и да се показват. Тоест спортна кола кабрио - като Saturn Sky на “Дженеръл мотърс”, би им паснала. Още повече че Стрелците обичат да тръгват на път спонтанно, внезапно и без много багаж. Но пък те са хора, които дават мило и драго за приятелите. Затова би им се харесала и мощна и огромна кола със 7 места като Ford Explorer.
Козирог
Бърза бавно с джип тойота
Автомобилът трябва да е стабилен, здрав, удобен, сигурен и да има голяма проходимост. На пътя Козирогът спазва древноримското мото Festina lente (“бързай бавно”). Би се чувствал най-добре в джип Toyota Tacoma, в чиято каросерия може да натовари цялото си имущество и така да пътува спокоен. За градски условия този гигантски автомобил е неподходящ. Така че вторият му избор е Mercedes Benz S класа - солидна, луксозна и представителна кола. Практични, надеждни и издръжливи марки, подобаващи на Козирога, са също така Saab и Volvo.
Водолей
Кара умно смарт
Ходи пеша или с велосипед, за да не замърсява околната среда. Когато реши да се моторизира, Водолеят е леко екстравагантен в избора. За да не страда чувството му за отговорност към Майката природа, за него би било най-разумно да си купи електрическа кола или малък двуместен Smart Fortwo. Смартчетата допадат много на Водолеите, защото хем приличат на играчка, хем са красиви, а и имат електрически модел. Не са много мощни, но тъй като корпусът им е лек, достигат достатъчно висока скорост (125 км/ч), за да ги глобят патрулите на КАТ.
Риби
Хибрид, какъвто и да е
На Рибите им дайте нещо розовко или алено и да пести енергия - например червен Chevrolet Volt. Това е хибрид, който е с нормални размери, не като двуместния смарт. Лошата новина е, че в България в момента не може да се купи нов Chevrolet Volt, понеже производителят си ги е изтеглил, за да се опита да удължи пробега им. Понеже са мечтателни и доста разсеяни, Рибите имат нужда непременно от GPS в колата. Maruti Suzuki SX4 има всичко нужно - и система за глобално позициониране, и удобство, и ниска консумация на гориво.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.