"Ако живеете от заплата до заплата"
"Ако живеете от заплата до заплата", струва си да прочетете тази статия!
Попаднах на съвети как да си подобрим финансовото състояние и като започнах да ги чета щях да припадна! Очевидно този, който е писал статията не е изкарал нито лев през живота си и няма грам финансова култура или са му платили да пише пълни глупости. Явно тенденцията да се заблуждават хората е в пълна сила. Ето част от статията за да се убедите сами : "Ако живеете от заплата до заплата, струва си да прочетете тази статия. За начало, нека уточним – не сте само вие. Повечето хора правят едни и същи грешки, които непрекъснато се превръщат в препятствия по пътя към финансовото благополучие, пише BusinessInsider.
Ето кои са те:
1. От заплата до заплата
На никого не му е приятно едва да свързва двата края, но мнозина са се примирили, че това няма друг начин. И това не е само роден патент.
В същата ситуация са и доста американски семейства например. По данни на CBSnews.com, през 2014 г. над 38 млн. американски семейства са преживявали от заплата до заплата, без допълнителни финансови приходи.
Експертите по лични финанси обаче казват, че това положение е напълно поправимо. Е, няма да мине без някои лични жертви, но ето какво съветват те: на първо време се откажете от излишни разходи като чести посядания на кафе или обеди в ресторанти. Да пестите от закуските не е просто шеговита метафора. Два месеца в режим на такива икономии и ще усетите как личната ви финансова ситуация започва да се променя. Остават ви повечко налични, което пък ще ви позволи да започнете да изплащате понатрупали се дългове. Вече сте на прага на нов, по-стабилен финансово живот.
2. Балансът на кредитната карта
Използването на кредитната карта за покупки на неща от първа необходимост е най-голямата грешка, казват същите тези експерти. Втората по важност след нея е непогасяването на задълженията. Знаете ли, че ако не покривате навреме натрупания кредит, в крайна сметка ще ви се наложи да платите повече, отколкото сте дръпнали от картата? Точно на това разчитат кредитните институции и точно по този начин получават значителна част от печалбите си. Защо да не задържите тези пари във вашия джоб, вместо да им ги давате?, питат, но всъщност съветват експертите.
Помислете добре следващия път, когато посегнете по навик към кредитната карта.
3. Ипотечни кредити
Наясно сте, че всеки търговец на имоти получава възнаграждение, което е пряко обвързано със стойността на сделката при покупко-продажба на имот. Съвършено ясно е, че колкото по-скъп е имота, който купувате, толкова повече пари ще прибере вашият брокер. Затова и работата му основно се състои в това да ви дава съвети, чрез които да ви накара да си купите колкото се може по-скъп дом. Важно е да помните, че той се ръководи не от вашите интереси, а единствено и само от своите собствени."
Не мисля, че това би помогнало реално на който и да било. За сметка на това Рокфелер дава следните съвети за тези, които наистина искат да бъдат финансови свободни:
Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.
Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да почнеш бизнес веднага.
Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.
Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с победители и оптимисти.
И така тези, които искат да работят за себе си, за да живеят по-добре :
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.