Това е Нина. Едно прекрасно дете на 14 години, което съдбата рани жестоко. Точно преди една година, на 25 юни 2014-та, на плажа в Обзор я покосява коварна болест. Получава гърчове, сковаване на цялото тяло, овладяни за кратко, а три дни по-късно всичко се повтаря, с добавка на 40 градусова температура и изпадане в кома. След 7 месечен престой в русенската болница и лекувана от недоказан и до днес вирусен енцефалит, детето е изписано за отглеждане в дома си. За него се грижи основно майката. Държавата отпуска минимални средства като обезщетения. За съжаление издръжката е много скъпа. През есента добри хора организират благотворителен концерт, благодарение на който е създадена дарителска сметка и по нея са набрани близо 10 000лв. С тези пари е закупено легло, а в последствие се използват и за нужните ежедневно сонди за аспирация, санитарни материали, специални добавки и храни и още доста скъпо струващи консумативи и рехабилитация три пъти седмично. В момента по сметката са останали около 2500лв. Майката е в неплатен отпуск, който скоро ще изтече и ще се наложи да напусне работата си окончателно. Братът на Нина е студент и е одобрен за личен асистент, благодарение на което също ще получават ежемесечна сума. Излишно е да се споменава колко бързо се топят парите, за да се поддържа живота на Нина с прилично качество. Бащата работи в чужбина, за да покрива ипотечен кредит за къщата, в която живеят Нина и майка и.
В момента Нина е в будна кома, подобрение в състоянието и няма. Всички лекари я отписаха отдавна, но тя продължава да се бори.....
Ако имате възможност и желание да помогнете, направете го. За лечение казват, че нищо не може да се направи. Но поне да и се дава най-доброто като грижа. В това отношение майката се грижи отлично и е истински герой. За съжаление всичко опира до пари. Бъдете съпричастни!
Банковата сметка на името на Нина Йорданова Петрова е BG 42FINV91501316345921
Телефонен номер за контакт с майката, Стела Йорданова – 0887 995 922
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.