Страдат ли мъжете в България от сексуален тормоз на работното място?
По темата спорят бизнесмени и психолог
Начало / България / Часът на Милен Цветков / Страдат ли мъжете в България от сексуален тормоз на работното място?
21/01/2016 10:33 ч., oбновена в 10:33Сподели с FacebookСподели с Twitter


Психологът Пола МакДоналд от Австралия твърди, че сексуалното насилие на работното място е често срещано явление в цял свят, като през последните години тенденцията е потърпевшите да са предимно мъже. Възползват ли се сексуално жените шефове от своите подчинени?

"Имам много приятелки, които са били подложени на сексуален тормоз", обяви в студиото на "Часът на Милен Цветков" бизнес дамата Ваня Червенкова. Тя поясни, че в нейната фирма държи на дисциплината и не се допускат такива ситуации. Всички служители подписват определени декларации, има камери навсякъде, за да се чувстват защитени служителите.

Веселин Бешевлиев, който е бизнесмен обясни, че навремето е поправял телевизори. В този период е попаднал на властна сръбкиня, която се е опитвала да го прелъсти и да се възползва от него.

"В 15-годишната си кариера не съм попадала на случаи на насилие над мъже на работното място, но съм чувала от колегите си за подобни случаи", обясни психологът Анелия Горгорова. Тя поясни, че в последно време се наблюдавало феминизиране на мъжете, а жените са си купили мъжко поведение.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.