КАК РАДО НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ СЕ СРАМУВА КАТО ХОДИ НА ПЛАЖ - част 2

Здравей отново! Извинявам се за закъснението, време е да продължа разказа си, а ако попадаш за пръв пътна моя публикация, можеш да видиш предишните ето тук #Свали кг с Бис
Днес реших да ти разкажа как Радо взе решение да свали излишните килограми, какво го мотивира, какви средства избра и как ги приложи. Много от нещата вече навярно ги знаеш от други източници.
Навярно има и други, които разказват от гледна точка на своя опит, но в повечето сайтове и страници виждам копирани и постнати доста съмнителни съвети. Всичко което четеш при мен е лично преживяно, осъзнато и премислено от Радо, а резултатите както виждате от снимката са налице. Радвам се че цениш това.
Миналия път започнах да разказвам как той се е свързал с хората, без които всичко това нямаше да се случи. Отдавна бил осъзнал, че бъдещето на бизнеса е в интернет, затова решил и той да се ориентира в тази посока. След дълго търсене и много предложения, най – накрая научил за един проект за онлайн бизнес, предлагащ безплатно обучение и подкрепа. Записал се за презентацията им, идеята му допаднала и решил да стане част от този проект. Още повече, че нямало да му струва абсолютно нищо! Много мога да ти говоря за този проект, но не това е целта на публикацията ми. Ако все пак ти е станало интересно и искаш да научиш повече можеш да се запишеш за безплатна презентация на този линк http://bit.ly/online_business_succe....
Все пак една част от Wellness идеята е и финансовата свобода, нали така! И така, Радо станал част от този проект, оказало се че работят в партньорство с шведската компания Орифлейм, която дотогава свързвал единствено с козметика. С изненада научил, че предлагат и здравословни Wellness продукти и имат клубове за wellness начин на живот. Вече бил взел решение че трябва да коригира теглото си, а когато с няколко колеги решили да основат онлайн клуб за здравословен начин на живот, получил и допълнителна мотивация за това.
Какво му е било необходимо за да започне:
1. Трябвало да знае какво иска да постигне и защо го иска.
2. Да избере начина по който да го направи.
3. Да предприеме действия.
1. Бил станал 117 кг, искал да сваля поне 20, за да стане под 100. Състоянието му никак не било добро - кръвното много високо, а пулса му в покой бил около 90 удара в минута. Искал да промени това, защото осъзнавал какви ще са последствията – всички знаем че на природата не и пука особено за болните екземпляри, независимо от какъв вид са – лесно стават плячка на хищниците. Освен това искал да се радва дълго време на приятелите и любимите си хора. Как мислиш, това достатъчно добра мотивация ли е?.
2. Бил правил вече няколко опита с временен резултат, този път искал да го направи веднъж завинаги . Защо не са му допаднали различните диети, които разглеждал? Защото е свикнал да търси причината за нещата. Не се е събудил изведнъж в това състояние. Всичко е станало постепенно благодарение на навици и начин на живот.
Следователно ще излезе от състоянието, като промени навиците си и начина си на живот. Всички модни диети ми предлагали временно решение, и после какво? Пак нагоре-надолу по влакчето на ужасите? Да разгледаме нещата в дълбочина, за да стигнем до същината на проблема. Така по-лесно ще намерим решението, нали така?.
Основна причина за състоянието ни е това, че храната вече не е това което е била някога. Главната цел на всеки производител е добрият външен вид и големия срок на годност на храните . Непрекъснато се измислят разни подобрители, променят се сортове и породи чрез генна модификация, химическата индустрия също си казва думата. Какъв е резултатът от консумирането на такава храна? Тялото не получава нужните му хранителни вещества, да не говорим за витамини и минерали. Така въпреки че поемаме много повече калории от необходимото, организмът ни гладува на клетъчно ниво, подава ни сигнали, които ние разчитаме грешно, даваме му още празни калории и така се образува абсурден омагьосан кръг – поемаме повече храна от необходимото, въпреки това сме гладни, и благодарение на това че сме гладни пълнеем. Дори и Краля на ужаса Стивън Кинг не би измислил по-извратена ситуация.
Друга причина да пълнеем е, че консумираме все повече от така наречените „бързи въглехидрати” или храни с висок гликемичен индекс, както е прието да се наричат. Какво е гликемичният индекс? Това е показател за това с каква скорост се усвоява една храна от организма ни. Колкото по-бързо се усвои, толкова тя влияе на нивото на кръвната ни захар, панкреаса ни отделя нужното количество инсулин, за да може да се обработи тази захар. Тялото ни не смогва да изгори цялата енергия и какво се получава - складираме излишната енергия в мастните депа, в резултат на това скоро огладняваме, процеса се повтаря отново и отново, панкреаса и черния дроб работят на пълна мощност, което ги изтощава, след време тялото ни започва да не усвоява добре хранителните вещества и стигаме до инсулиновата резистентност – преддиабетно състояние, а по-късно и до развиване на диабет.
Има ли изход от това положение? Навярно има много решения на това заплетено положение, но аз ще ти разкажа за метода на който се е спрял Радо, приложил го е и е доволен от постигнатите резултати.
Обърнал се към водещ техен диетолог, който изработил специално за нуждите на клуба му специален хранителен режим, състоящ се от 2 етапа - период от 105 дни, в който активно се свалят килограми и се изграждат нови навици на хранене и период на задържане на постигнатото. Режима е лесен за изпълнение и приспособяване към индивидуалните нужди на всеки, основава се на познаването на гликемичният индекс на храните и ограничаването на храните с висок такъв или поне комбинирането им с храни с нисък индекс.
По-важното е да нахраним тялото на клетъчно ниво и да му доставим нужните витамини и микроелементи. Нашето тяло е една перфектно създадена машина. Създателят му – без значение как ще го наречем - Бог или Еволюция, се е погрижил то да може да се саморегулира и поддържа в добро състояние. От нас се иска само да му осигурим подходящите условия. И тъкмо това ще направим ние с теб. Да видим обаче по какъв начин да стане това. Ясно е че от храната не можем да си набавим нужното, така че трябва да си ги осигурим чрез хранителни добавки.
Как да се ориентираме обаче сред океана от продукти, произведени незнайно къде и незнайно от кого. Всеки предлага чудодейни хапчета с главозамайващи резултати от порядъка на 10кг за седмица?! Още повече, че тези продукти у нас се контролират от агенция по храните и единственото изискване за да бъдат допуснати на пазара е това да имат етикет на български. Всеки от нас е чувал за последици от употреба на такива вещества със съмнителен произход. Тогава какво да правим? Кой продукт да изберем?
Продуктите за които искам да ти разкажа и които ползва той от близо една година са произведени в Швеция. Знаеш че това е една от страните с най-висок жизнен стандарт в света, съответно изискванията към качеството на продуктите които се произвеждат там са на световно ниво.
Тествани са клинично в медицински лаборатории и покриват най-високите световни стандарти. За тези продукти , тяхното действие и резултатите до които води употребата им ще ти разкажа съвсем скоро, а дотогава сподели това с приятел, на когото мислиш, че ще е полезно. До скоро #Свали кг с Бис
А, да и още нещо – ще се радвам да споделиш в коментарите дали ти е полезно това което ти разказвам, както и да зададеш въпросите, които имаш към мен . .
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.