Оцет без съмнение има във всяка кухня. Но неговото приложение може да бъде много
по-широко, отколкото предполагаме.

Разбира се, най-добре би било, ако за всички цели
използваме натурален оцет , а не такъв, който е
произведен от синтетична оцетна киселина и оцветители.
А ето и как да го приложим по 12 различни начина в
полза на дома и здравето си.

1. Свалете петната от пот по дрехите, като преди пране ги
накиснете в бял ябълков оцет за 10 минути.
2. Няма да се оплаквате от хвърчаща коса, ако след
измиване я изплакнете с разтвор на ябълков оцет (1/2
супена лъжици оцет към 1 чаена чаша вода).
3. Ако имате мускулна треска , разтрийте мускулите си в
продължение на 20 минути с разтвор от 2 - 3 супени
лъжици оцет и 1 чаена чаша вода.
4. Ще отлепяте етикетите, без да оставяте лепкава следа, ако предварително ги
накиснете с малко топъл оцет.
5. За да свалите ръждата от малки елементи (гайки, болтове, пирони, и др.), ги
сварете в оцет за няколко минути, след което ги изплакнете добре с вода.
6. Удължете живота на букета с цветя, като добавите оцет във вазата (2 супени лъжици
на 1 литър вода).
7. За да запазите цветовете на дрехите, добавете 1/2 чаена чаша оцет в барабана на
пералната машина.
8. Прогонете лошата миризма от дома си, като забършете повърхностите с оцет и
напръскате с него ъглите на стаите.
9. Махнете миризмата на мухъл, като избършете хладилника или съдовете за храна с
кърпа, напоена с оцет.
10. Ще разтворите изсъхналата боя по четката, като я потопите в горещ оцет и леко
разтриете дъното на съда с нея.
11. За да излекувате гъбички по краката, на всеки няколко дни за 15 - 20 минути
киснете краката си с оцет и вода в съотношение 1 към 5.
12. Няма да се налага да използвате силен препарат за отпушване на канала, ако
изсипете в него 3/4 чаена чаша сода бикарбонат и я залеете с 1/2 чаена чаша оцет.
След около 30 минути изплакнете с гореща вода.
13. Сварете вода с оцет в чайника, за да стане като нов или добавите оцет в
отделението за изплакване при пране. Той перфектно премахва котлен камък .
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.