“Един мъж се оженил за красиво момиче. Той я обичал много. Случило се така, че тя развила кожна болест и бавно започнала да губи красотата си. Един ден мъжът й излязъл на разходка и докато се връщал той претърпял катастрофа и загубил зрението си. Въпреки това, бракът им продължил както обикновено. С времето жена му напълно изгубила красотата си, но слепият съпруг не знаел това и нямало никаква разлика в брачния им живот. Той продължил да я обича много както и тя него.
Случва се най-голямата трагедия-жена му умира, а той е съкрушен. Вдовецът събира сили да направи всички обреди и ритуали, след което искал да напусне града.
Един човек отзад се обадил и казал: "Как ще успееш да вървиш сам? През всичките тези дни жена ти обичаше да ти помага ". Той отговори:
"Не съм сляп. Действах така, защото ако знаеше, че мога да видя състоянието на кожата й, щеше да я боли повече от болестта й. Обичах я не само заради красотата й, но се влюбих в нейната грижовна и любяща природа. Така че се престорих, че съм сляп. Исках само да я запазя щастлива ".
Поука: Когато наистина обичаме някого, действаме като слепци и пренебрегваме недостатъците на другия, за да бъдем щастливи. Красотата ще избледнее с времето, но сърцето и душата винаги ще бъдат същите.
Обичайте човека за това, което е отвътре, а не отвън.”
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.