Кой и как разкъса българската плът. Проговарят секретните руски договори.
ноември 3, 2015, By manager 40 коментара
Десетилетия наред умишлено и целенасочено бяха принизявани и ролята на българското Възраждане, и борбата за църковна независимост, а дейността на революционните ни водачи бе представяна в един напълно наивен и унизителен за националното ни достойнство план. Априлското въстание е онзи ключов момент, който провокира цивилизована Европа да подкрепи българската национална кауза и дава повод на Великите сили да свикат Цариградската мирна конференция, на която да се реши Българският въпрос и да се уреди територията на новата държава.
Вместо това години наред този подвиг на българския народ бе принизяван едва ли не до функция на руската имперска политика, предизвикала Руско-турската война и последвалото изграждане на българска държава.
Как и защо се стига до провала на тази конференция, кой и защо предварително разкъсва българските земи и залага основите на Берлинския договор ще разберете от представените по-долу секретни договори между две империи, които властват в Централна и Източна Еврапа – Руската и Австро-унгарската Те обричат на провал българската национална кауза.... Виж повече
http://istinata.bg/wp-content/uploads/2015/11/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.