Здравейте, момичета и момчета!!! Ето ви една рецепта, която я знам от сестра ми Лидия и съм я правила много пъти и е много вкусна... БАКЛАВА с финни кори . В намаслената тава на "Мечта" тавичката ми беше колкото корите и така аз редя първата кора, мажа с олио и втората и третата също само с олио. В една купа съм си разбила 4 яйца, 200 гр. захар, 200 гр. счукани орехи, 200 гр. брашно, 1/2 бакпулвер, 1 ванилия. И тази плънка я сипвам върху третата кора и с лъжица я разнасям равномерно/ гъсто е/. След това редя 4, 5 и 6 кора и пак ги мажа само с олио. След това с остър нож я нарязвам на квадрати и накрая на триъгълници и я слагам да се пече на 200 градуса, но не помня минутите. Гледайте я през стъклото и щом се запече и корите И разцъфтяват по краищата/повдигат се/ значи е готова, вие си преценявайте. Изваждате я и си правите сиропа от 600 гр. вода и 600 гр. захар. Като е леко поизстинала пак с ножа я разрязвате на триъгълници и я заливате със сиропа и я оставяте да обикаля нивата и да поеме сиропа. И после сладко, сладко си похапвате. Да ви е сладко!!!
Emiliq Petrova
Благодаря, Галя и Неви Много е сладка тази баклава, но аз не се изкушавам пак да я направя, защото не мога да И устоя, а не трябва.
12:03:22 | 28-03-20
Emiliq Petrova
Цвети, може да си я направиш. Лесна е, бързо се пече, но трябва да се почака сиропа да поеме. Хубава вечер ти желая!!!
21:03:06 | 28-03-20
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.