Недялко Недялков 1 ч. ·
Премиерът Кирил Петков и неговото правителство не биха могли да управляват легитимно с толкова ниско обществено доверие.
И според „Тренд“, и според „Маркет линкс“ резултатите на кабинета се рутят главоломно, а Кирил Петков е по-малко харесван от Бойко Борисов, Стефан Янев и Костадин Костадинов. Правителството се ползва с доверието само на около 20% от българите, а управляващата партия ПП изостава значително зад ГЕРБ.
Спадът на Петков в рамките само на броени седмици е съизмерим с рутенето на Жан Виденов през печалната зима на 1996 – 1997 г. За съжаление, инфлацията и държавният дълг се движат с подобни темпове.
В същото време отношенията в рамките на самата коалиция са повече от грозни и отчайващи. Вчера Слави Трифонов директно обвини Лена Бориславова и Асен Василев, че са „вредни за България“. Намекна и че Кирил Петков готви „национално предателство“ по темата за Северна Македония.
Днес министър Лорер му отвърна: „Всички тия приказки са мрън-мрън.“
Според друг от ПП – парламентарният шеф Андрей Гюров, партията ИТН почти не се вясва на коалиционни съвети и няма право да коментира останалите в управлението.
Имаме кабинет с рекордно ниско доверие, имаме нелегитимен премиер, който наруши Конституцията, подписвайки фалшив документ за българско гражданство, имаме мразещи се коалиционни партньори, имаме чудовищен скок на цените плюс улици, пълни с протестиращи граждани. Предсрочните избори чукат на вратата.
Време е коалицията на "мрън-мрън" и "дрън-дрън" да се омита.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.