Притча за гнева на съпругата
Мъж и жена били женени повече от 60 години. Споделяли всичко.Нямали тайни един от друг освен една кутия за обувки, която жената държала в стаичката си.

Тя била предупредила мъжа си никога да не пита за какво е тази кутия. През всичките години съвместен живот мъжът изобщо не мислел за кутията, но ето, че един ден жена му се разболяла тежко и според доктора нямала шанс да оздравее.

За да не отнесе любимата му жена тайната си в гроба, мъжът свалилкутията и я занесъл до леглото на съпругата си.Тя също смятала, че е време да му покаже какво има вътре. Когато я отворил, той видял в нея две плетени кукли и 25 хиляди лева. Попитал я какво значи това.

–Когато се оженихме, – отговорила жената, баба ми каза, че тайната на щастливия брак е да не се караме. Посъветва ме, когато ти се ядосам, да си премълча и да оплета една кукла.

Старецът се развълнувал и едва успял да преглътне сълзите си. В кутията имало само две кукли. Значи тя му е била ядосана само два пъти през всичките години съвместен живот. Изпълнило го огромно щастие.

–Скъпа! – попитал мъжът. Това обяснява куклите, но откъде са се взели всичките тези пари?

–О, това са парите, които спечелих от продажбата на куклите.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.