КАК БОГ ПРОМЕНИ ЖИВОТА МИ ЗА ПОЛОВИН ДЕН

От: Живко Спасов

Казвам се Живко Спасов от Сливен и ще ви разкажа как Бог спаси и промени живота ми за много кратко време.

Женен съм от 3 години, имаме прекрасна дъщеря. Имахме семейство, работа, апартамент, на пръв поглед всичко необходимо. По човешки се опитвах да се боря с трудностите и да бъда добър съпруг и баща. Мислех, че живея порядъчен живот, но сега разбирам колко грешен съм бил пред моя Бог. Теглих заеми, трудих се упорито и построих къщата, за която мечтаеше жена ми. Но както на много мъже се случва, бях предаден от най-близките си хора. За броени дни загубих семейството си, а за да се извлече по-голяма изгода от бъдещия развод, започнаха куп лъжесвидетелства от страна на жена ми и близките и. Тъй като те са от по-богато семейство, с влиятелни роднини, адвокати и полицаи зад гърба си, за нула време плана им да ме съсипят и да ми отнемат всичко, се оказа успешен.


Достигнах до дъното на своя живот. Всичко, което градих в продължение на години, вече нямаше смисъл. Бях в пълна безизходица и не знаех кой път да поема, къде да отида и кой може са ми помогне. Сестра ми, която е вярваща от много години повтаряше, че само Бог е пътя, за да изплувам от тинята, в която съм затънал. Ходил съм като малък с нея в евангелска църква, но не познавах никой вярващ в нашия град. Отидох в православната църква да се помоля и да търся изход, а сестра ми, която живее в друг град, търсеше начин да намери християни да се молят с мен. Каза ми, че във фейсбук постоянно и излиза профила на едно непознато за нея вярващо семейство от Сливен и има убеждението, че те са правилните хора. И наистина Бог ги беше определил по
чуден начин за моето спасение. Само след 5 минути открихме техни координати и след още половин час бях на молитва при тях. Такъв мир и радост получих от това, че се прибрах спокоен у дома, за пръв път след месец напрежение и блъскане на главата си в непробиваеми стени.
Седнах на компютъра и сестра ми изпрати едно свидетелство от сайта http://www.hristiqni.com. Това беше свидетелството на Антон от Пловдив. Бях шокиран просто. Не можех да повярвам, че може да е истина. Толкова силно ме докосна и промени, сякаш Бог лично ми говореше от редовете му. Нямаше координати за връзка и започнах да се чудя дали е истинско. Но пак Бог се намеси да открием за нула време този човек и само след няколко минути аз вече си пишех по скайпа с него. Той ме насърчи с много стихове през онзи следобед и още повече се амбицирах да търся спасение от Бог. Разбрах, че свидетелството му е от преди години, но нещо го е накарало точно в онзи критичен за мен момент да го публикува.
В същото време семейството, което се застъпи за мен, се обадиха да ме попитат дали искам да ме свържат с техния пастор. Казах им не само, че нямам нищо против, но и ще ми е много приятно. Отидохме в тях. Оказа се, че с пастора сме далечни роднини. Той ми разясни кой е Бог и всичко свързано с Него, което аз бях само чувал оттук – оттам. Стана ми напълно ясно, разбрах кой е верният път. Разбрах също, че през годините Бог ми е давал много знаци за съществуването Си. Преди година като по чудо оцелях след като гумата на колата ми се пръсна, докато карах с висока скорост по магистралата. Месеци по-късно само няколко часа ме деляха от менингит с последствия, но се разминах само с няколко дни в болницата, като ми вадиха гнойта от главата през тъпанчето на ухото. Ясно разбирах, че Някой ме пази, но не Го потърсих тогава. Сега обаче бях твърдо решен да Го опозная.

Приех Бог за мой

спасител. Пастора ми каза - запиши си тази дата, от тук започва твоя нов живот. А аз му отвърнах – няма смисъл от записване, на този ден преди 30 години съм се родил, а сега съм на дъното.
Разбрах, че отговора на всичките ми нужди е Бог и научих Неговия телефонен номер:

„И призови ме в ден на напаст и Аз ще те избавя и ти ще ме прославиш”( Псалом 50:15). Затова „рекох Господу Ти си Господ мой, Вън от Тебе няма добро за мене (Псалом 16:2). И от него ден „винаги турям Господа пред себе си;
Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя” (Псалом 16:8).




Само секунди след молитвата на пастора и неговото семейство, аз получих съвършен мир. И от този ден нататък нито една сълза не съм пролял за случващото се покрай мен. Така, след като потърсих Бог, само за половин ден Той ми даде точните хора, които да ме заведат при Него и да получа спасение, радост, мир, покой, щастие, любов.
Започнах от същата вечер да чета Библията и да слушам проповедите на Джойс Майер. От там научих много неща за верния път, доверие, търпение, помазване и времето за сбъдване на нашите мечти. Горещо ги препоръчвам за някой нов като мен във вярата, който е пропуснал да прочете или види нейни проповеди.
На другия ден имаха служба в църквата, беше страхотно. Пяха се песни, които аз никога не бях чувал, но всичко сякаш ми беше много познато. Мотив на една от песните ми влезе в главата и си го пях дни наред постоянно. Той гласеше : ”Знам кой съм аз, аз съм твой, ти си мой Исус”. След това пастора ме запозна с няколко души, а на младежкото после се запознах и с още хора на моята възраст, хора за които само бях мечтал. Хора, изпълнени с положителна енергия и готови да помагат на другите във всяка една ситуация. Вече имах нови приятели, за които в миналото съм си бленувал само. Вече имах и най – добрият приятел наречен Исус. Той иска да Го познаваме и да Му позволим да бъде част от всяка една област в живота ни. Колко е чудесно сега да мога и аз да кажа, че


„ Господ е Пастир мой; Няма да остана в нужда. На зелени пасбища ме успокоява; При тихи води ме завежда. Освежава душата ми…” (Псалом 23:1).


От момента, в който предадох живота си в ръцете на Моя Спасител Исус, само хубави неща ми се случват, употреби много хора за да ме избави. Бог ми помага всеки ден и час да вървя по правилния и верен път на победата. Сега все още съм в голямо изпитание, в борба с неверни свидетелства и клевети, чакат ме съдебни дела за да изчистя името си от мръсотията, с която ме заляха. Независимо как ще се развият нещата, аз съм готов също като Йов да започна своя нов живот отначало и от нулата. Както Йосиф бях предаден от най – близките и от приятелите си. Но се радвам и славя моя Спасител Бог, че ми показа верният път за вечен живот, наречен Исус Христос


и „това, което беше за мене придобивка, сметнах го като загуба

заради Христос. А освен това всичко смятам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко, и смятам всичко за измет, само Христос да придобия” (Филипяни 3:7-8).

Сега знам със сигурност, че са истинни думите на Словото:


Пс. 138:3 В деня, когато извиках, Ти ме послуша;
Ободрил си ме със сила в душата ми.
Пс. 138:7 Даже ако премина сред утеснение, Ти ще ме съживиш;
Ще простреш ръката Си против гнева на неприятелите ми;
И десницата Ти ще ме избави.
Пс. 138:8 Господ ще извърши това, което е потребно за мене.





Радвам се , че Господ ми подари моите нови и верни приятели, които ми подадоха ръка в най – трудния момент. За такива хора само бях мечтал за което им благодаря. Най – много благодаря на моя Спасител и моя Велик и Мощен БОГ, Който ще славя и следвам до края на дните си. АМИН!

Януари 2012
За връзка с мен
email: jivko_sliven@abv.bg
facebook: Живко Спасов
Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!


Е-мейл: hristiqni101@abv.bg



Източник: http://www.hristiqni.com/svidetelstva/872-kak-bog-promeni-zhivota-mi-za-polovin-den-svidetelstvoto-na-zhivko-spasov#ixzz3KnarpUW3
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.