Жена на 47 години
30.04.1977
Попово
Необвързана

Блог

ВИНАГИ ОСЛЕПИТЕЛНА

Съответства ли прическата, която нося, на формата на
лицето ми?
Бъдете модерни, но никога незабравяйте да преобразите и най-модерната прическа в тази която е точно за вас!! След като си отговорим на тези въпроси откровено, трябва да пристъпим към обмислено гримиране, като разбира се трябва да знаем, че гримът подхожда само на здрава, добре поддържана кожа и в никакъв случай неможе да замени основните грижи за лицето!!!
Спестете пари за скъпа козметика!
Понякога не е необходимо да купувате скъпи лосиони и всевъзможни маски!!!
Предлагаме ви няколко уникални съвета как да изглеждате поразително:
Съвети за лицето:
Суха кожа на лицето:
При суха кожа на лицето се използват растения, които съдържат етерични масла – листа от маточина и мента, цветове от лайка, цветове и листа от мащерка.
Парна баня, приготвена от 1 супена лъжица билкова смес от лайка, маточина, копър, лавандула, подбел и невен по равни части. С такава парна баня се почистват добре черните и белите точки по кожата. По този начин кожата ви вече ще блести от чистота.
Сухата кожа освежете след почистването с лосион който също може да си направите сами , много лесно и бързо:
2 супени лъжици цвят от лайка се вари 10 мин в 250 см3 вода.
За сухата кожа е необходимо да използвате и някой идеално подхранващи маски.
От овесени ядки:
2 супени лъжици ядки се варят 15 мин със 100 см3 мляко или вода. След като сместта изстине, се добавя една лъжица мед. Кашата се поставя топла върху лицето и стои 20 мин.
От ябълки:
1 дребно настъргана ябълка се смесва с 1 чаена лъжичка растително масло, мляко или сметана. Нанася се върху лицето и престоява 20 мин.
От краставици:
Ситно настъргана краставица с няколко капки лимонов сок се използва за намазване на лицето и врата. След 20 мин сместа се изтрива, без да се измива лицето.
Мазна кожа на лицето:
При такива случаи се използват следните билки: цвят от бял равнец, градински чай, невен, конски кестен и липов цвят Билките се прилагат най-често под формата на запарка:
1 чаена лъжичка от изброените билки се поставят в 250 см3 вода и се варят 15 мин. Със запарката се правят компреси. Тя може да се използва и за маска, като към нея се прибави нишесте или мляко на прах. Маската се нанася върху кожата на лицето и след 15-20 мин се отстранява и лицето се измива. Ето и някой други маски:
От магданоз:
20 гр пресен магданоз се накисва в ½ л вода. След 1 час запарката се прецежда и се използва външно за измиване на лицето.
От мента:
100 гр билка се накисва за 30 мин в 2 л вода. Течността се прецежда и се използва за наплискване на лицето.
От ябълки:
1 ситно настъргана ябълка се разбърква с разбит яйчен белтък. Сместа се поставя върху лицето и врата и след 20 мин се измива с хладка вода.
Съвети за косата:Как косата ми да изглежда като кинозвезда!!!

Първата крачка към красивата, блестяща и пищна коса е нейното измиване.
Измиването на косата е толкова просто нещо, какво ли може да се сгреши???
Може и още как!
Съществуват няколко правила, които, предпазват косата, за да не загуби желания блясък.
1.Срешете се добре преди измиване! Това ще разхлаби частиците мръсотия и остатъците от продуктите за оформяне!
2.Изплакнете косата с топла вода, преди да сложите шампоан.
3.Използвайте малко шампоан.
4.Не го нанасяйте веднага, а първо го разтрийте в дланите си.
5.Не търкайте косата силно, а меко и нежно.
6.Не оставяйте шампоана в косата за дълго. Измиващите и подхранващите субстанции действат за няколко секунди.
7.Много важно: след измиване косата трябва обилно да се изплакне.
8.Изплакнете косата с разтвор от 1 чаена лъжица ябалков оцет в 1 литър студена вода.
9.След изплакването косата трябва леко да се изстиска и да се увие в кърпа. Изтривайки я, също трябва да избягвате резките и силни движения. Мократа коса става много уязвима.При невнимателно сресване, люспички от горния слой на косъма могат да се скъсат и отцепят. Това влошава здравината, блясъка и еластичността на косъма. За разресване използвайте гребен с редки зъби и никога не използвайте четка. Ако косата не се поддава на разресване, това е сигурен признак, че е повредена.
Суха коса:
Тя обикновенно е чуплива и трудно се поддава на моделиране. Лечението включва както средства за омекотяване на косъма, така и подобряване на неговата еластичност. Препоръчваме ви маска, даваща живот на сухата коса: 3 чаени лъжички бадемово масло (може и рициново), и същото количество течен витамин А. Смесва се и се втрива в корените. Покрива се с натопена в гореща вода и изстискана кърпа. След като измине 1 час, се намазва с разбито прясно яйце и се измива с топла вода. Препоръчва се сухата коса да не се мие много често.
Мазна коса:
За разлика от сухата коса мазната трябва да се измива по-често. За да се отстрани излишъкът от мазнини, вместо вода може да се използва отвара от дъбови кори. Тя се приготвя, като 3 супени лъжици наситнени дъбови кори се варят 15 мин в 1 л вода. Отварата се прецежда след като изстине и се използва за миене на ксата 2 пъти седмично в продължение на няколко седмици.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.