Жена на 47 години
30.04.1977
Попово
Необвързана

Блог

Градината през месец май

Няма по-дългоочакван и обичан от месец май. Тогава плодородието покрива земята и ни дарява с изобилието на дългоочакваните през зимата ранни плодове. С нетърпение чакаме първите червени ягоди, наредени като мъниста , окичените череши по дърветата , ароматните цветя в градината и зелените зеленчуци - пресен чесан и лук, маруля и репички.
За да получим желания резултат грижата ни за растенията е безценна. Прекопаваме ягодите и ги почистваме от болни и изсъхнали листа, също и от излишните ластуни. След цъфтежа е задължително да се мулчира със сено или слама. Не се тревожете ако остане и някоя не прекопана тревичка, така влагата се задържа и гниенето намалява.По този начин ще берем чисти плодове.
Всеки стопанин се радва, когато дърветата са отрупани с цветове, но трябва да се знае, че от това зависи качеството на продукцията. За да достигнат плодовете максимална едрина, излишните завръзи се изронват.
Производителите на зеленчуци отдавана са произвели своя разсад. Настъпват решаващите дни да закалите растенията. Откривайте сутрин при първите топли слънчеви лъчи и закривайте при залез. Така растенията привикват към температурата слънцето и вятъра. Първо разсаждаме средно ранните домати, след това средно ранния пипер. А след това е ред на патладжана.Две седмици по-късно, прекопаваме за първи път. Така почвата се разрохква и се стимулира растежа.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.