Жена на 63 години
08.12.1960
София
Омъжена
За мен: Не съм на възраст, в която несъзнателно да върша глупости. Аз съм на възраст в която ги върша съзнателно и с удоволствие. Аз нямам психични отклонения. Те си имат мен. И са ужасно горди от този факт. Понякога взимам такива решения, че бръмбарите в главата ми стават прави да ми ръкопляскат! Как да ядосаш една жена?!? Изчакай я да се приготви за излизане, да се гримира, облече и т.н. и я питай: "Ти сериозно ли ще излезеш така?" После Бягай!!! В края на тунела винаги има светлина ... дали от слънцето, дали от идващият влак ..... Женското - "Готова съм след 5 минути!", е като мъжкото - "Прибирам се след 5 минути!" Кой хлопа в този ранен час? - Дъската ти! - отвърна глас... Търся си нов ангел хранител. На моя не му издържаха нервите! Казват ми, че държанието ми не отговаряло на възрастта ми.Ми аз откъде да знам как да се държа?!? За първи път съм на тези години!!!! Ако в очите на жената има искри, значи бръмбарите в главата й празнуват нещо!!! Понякога пиша и сериозни статуси. Приемайте ги като временно умопомрачение!!! Бъди себе си! Откачалките също ги обичат!!! - Търся някой да ми заеме 20 000 лв. за известно време. Ако не му ги върна, няма да ми дава повече!!! Така... Кой остави чувала с идиоти развързан?!? МОЖЕШ ДА МЕ УДАРИШ С ИСТИНАТА, НО НИКОГА НЕ МЕ СЪЖАЛЯВАЙ С ЛЪЖА! ДЖАК НИКЪЛСЪН ... И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПОНЯКОГА САМО ЛУДОСТТА КРЕПИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ!...Начииии! Винаги казвам... Това да имаш шашава майка, изгражда харакера!...

Блог

Приказка за пръстена и за истинската цена на нещата

Автор: Алиса


Един ден при Учителя дошъл един млад човек с молба за помощ:

- Ти си последната ми надежда, Учителю. Идвам при теб, защото съм отчаян. Хората около мен ме смятат за жалък неудачник. А вече и аз самият започнах да се чувствам толкова нищожен, че не ми се живее. Моля те, кажи ми какво да направя?

Учителят се вгледал в младежа, замислил се и отговорил:

- Знаеш ли, сега имам доста работа и не мога да ти обърна внимание. Но ако искаш, можеш да ми помогнеш ти за нещо важно. После и аз ще се погрижа за твоя проблем.
- Добре, – съгласил се веднага младежът, въпреки че отново се почувствал нещастен от това, че е пренебрегнат.

Учителят носел на едната си ръка красив и очевидно скъп пръстен с уникален камък. Той бавно го свалил от пръста и го подал на момчето:

- Ето какво искам да направиш за мен. Спешно трябва да върна един дълг и се нуждая от пари. Затова искам да отидеш на пазара в града и да го продадеш. Но в никакъв случай не го продавай за по-малко от една златна монета. Запомни това!
Младият човек се обнадеждил, че задачата му не е толкова трудна за изпълнение и бързо тръгнал към пазара. Започнал да предлага пръстена на всеки, който се изпречел пред погледа му. В началото като че ли всички търговци проявявали интерес, но щом им кажел, че иска поне една златна монета, започвали да му се подиграват и дори да го ругаят. Младежът пообиколил още малко търговците и отчаян се запътил обратно при Учителя.

- Учителю, ето пак се провалих. Не можах да изпълня дори тази малка заръка, която ми възложи. – тъжно казал той. – Показах пръстена на почти всеки, който срещнах, но никой не ми плати златна монета. Предлагаха ми медна монета или най-много сребърна и всички твърдяха, че той не струва толкова. Пък и аз самият, как бих могъл да се пазаря, като нямам представа колко струва в действителност?
- Правилно, синко... Ето, ти сам се досети къде е проблемът. Наистина, за да продадеш нещо на определена цена, ти трябва да знаеш каква е стойността в него. Затова, сега отиди при един златар и го помоли да оцени пръстена, но не му го продавай. Просто го попитай каква сума би дал за него.

Младежът отново се върнал на пазара и влязъл при най-известния златар в града. Подал му пръстена и повторил указанията на Учителя. Майсторът дълго го разглеждал, претеглил го, погледнал камъка през лупа и накрая рекъл:

- Предай на Учителя, че в момента не мога да му платя повече от 58 златни монети. Но, ако ми даде малко време, ще го откупя за 70!

- 70 !? – възкликнал младежът и хукнал обратно към Учителя. Нямал търпение да му разкаже какво се е случило.

Учителят изслушал оживения разказ на момчето и кротко му отговорил:
- Виждаш ли, синко... Ти си като този пръстен - скъп, уникален и неповторим. Но ако очакваш да те оцени първият срещнат, той може и да ти каже, че не струваш нищо. Трябва да търсиш оценката и мнението на познавач!
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.