Жена на 63 години
08.12.1960
София
Омъжена
За мен: Не съм на възраст, в която несъзнателно да върша глупости. Аз съм на възраст в която ги върша съзнателно и с удоволствие. Аз нямам психични отклонения. Те си имат мен. И са ужасно горди от този факт. Понякога взимам такива решения, че бръмбарите в главата ми стават прави да ми ръкопляскат! Как да ядосаш една жена?!? Изчакай я да се приготви за излизане, да се гримира, облече и т.н. и я питай: "Ти сериозно ли ще излезеш така?" После Бягай!!! В края на тунела винаги има светлина ... дали от слънцето, дали от идващият влак ..... Женското - "Готова съм след 5 минути!", е като мъжкото - "Прибирам се след 5 минути!" Кой хлопа в този ранен час? - Дъската ти! - отвърна глас... Търся си нов ангел хранител. На моя не му издържаха нервите! Казват ми, че държанието ми не отговаряло на възрастта ми.Ми аз откъде да знам как да се държа?!? За първи път съм на тези години!!!! Ако в очите на жената има искри, значи бръмбарите в главата й празнуват нещо!!! Понякога пиша и сериозни статуси. Приемайте ги като временно умопомрачение!!! Бъди себе си! Откачалките също ги обичат!!! - Търся някой да ми заеме 20 000 лв. за известно време. Ако не му ги върна, няма да ми дава повече!!! Така... Кой остави чувала с идиоти развързан?!? МОЖЕШ ДА МЕ УДАРИШ С ИСТИНАТА, НО НИКОГА НЕ МЕ СЪЖАЛЯВАЙ С ЛЪЖА! ДЖАК НИКЪЛСЪН ... И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПОНЯКОГА САМО ЛУДОСТТА КРЕПИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ!...Начииии! Винаги казвам... Това да имаш шашава майка, изгражда харакера!...

Блог

Запалете Вселената, днес е 15-ти септември!

Клишето нарича 15-ти септември празник. Нека да е , ако в душите е светло, а в очите усмихнато. Сигурен съм, че който не опитал от чара на училището, не би разбрал празничното чувство. Вярвам, че този ден има стотици различни измерения за всеки от нас. Най-баналното е да кажем, че е денят на начало. За мен има толкова други символи. Например…

Това е денят на смисъла. Защото няма истински учител, който да не жадува да види децата си. На тях е посветен живота му. Те изпълван делника и често будят неговите сънища.

Този ден е надежда. Защото пред очите ни отново застава бъдещето. И пак е крехка глина в ръцете на добрите майстори. Няма нищо по-трудно от сътворяването на хора и нищо по-възпламеняващо от надеждата, че ше ги правиш истински.

Това е денят на вълнението, което идва с всяко първо начинание – за едни първи учебен ден, за други първата среща с новите ученици. Ето и за мен е вълнение, за щести път с нов клас. Годините не загрубяват емоцията, душата не се покрива с мазоли. Няма нищо по-очарователно от първия поглед на непознати очи, първите думи на нови деца, първите усмивки на предстоящи приятели.

Това е денят на слънчевото настроение. Дори да вали и небето да сивее. Защото младостта винаги е слънчева и искряща. Нейният смях и оптимизъм осветяват и най-мрачния ден, топлят и подгизналите от дъжда. Младостта вдъхновява и зарежда с енергия.

Това е денят на благодарността, дошла с думите на бившите и цветята на новите. Ден, в който истинският учител е благодарен за избора да тръгне по пътя на съзиданието и да остане, защото е в дълг към децата си.

Това е денят на любовта. Защото без обич няма истински учители и училище. Учителят живее за да обича – науката, децата, принципите и човещината. И с обич и пример да заразява своите ученици, да ги печели като следовниците, да ги възпита и изучи като достойни хора.

Тове е дянат на чистите и романтичните. Чистите детски души, върху които започват да пишат непоправимите романтици. А колко романтизъм може да бъде изписан върху една чиста млада душа? Много, дотам, където стига творческото въображение на учителя.

Днес пак ще бъде светло, усмихнато, шумно и влюбено. Ако това се нарича празник, нека бъде! Има една страхотна балада „Light the Universe“. Ще открадна посланието – днес просто ще запалим Вселената. За пореден път, с изгарящия огън на младите мечти и надежди, с възрожденския плам на българския учител!

Пуснете слънцето, днес е 15-ти септември! Пуснете мечтите и не спирайте да ги гоните през цялата учебна година!


Блогът на Иво Райнов
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.