Жена на 58 години
08.12.1960
София
Омъжена
За мен: Не съм на възраст, в която несъзнателно да върша глупости. Аз съм на възраст в която ги върша съзнателно и с удоволствие. Аз нямам психични отклонения. Те си имат мен. И са ужасно горди от този факт. Понякога взимам такива решения, че бръмбарите в главата ми стават прави да ми ръкопляскат! Как да ядосаш една жена?!? Изчакай я да се приготви за излизане, да се гримира, облече и т.н. и я питай: "Ти сериозно ли ще излезеш така?" После Бягай!!! В края на тунела винаги има светлина ... дали от слънцето, дали от идващият влак ..... Женското - "Готова съм след 5 минути!", е като мъжкото - "Прибирам се след 5 минути!" Кой хлопа в този ранен час? - Дъската ти! - отвърна глас... Търся си нов ангел хранител. На моя не му издържаха нервите! Казват ми, че държанието ми не отговаряло на възрастта ми.Ми аз откъде да знам как да се държа?!? За първи път съм на тези години!!!! Ако в очите на жената има искри, значи бръмбарите в главата й празнуват нещо!!! Понякога пиша и сериозни статуси. Приемайте ги като временно умопомрачение!!! Бъди себе си! Откачалките също ги обичат!!! - Търся някой да ми заеме 20 000 лв. за известно време. Ако не му ги върна, няма да ми дава повече!!! Така... Кой остави чувала с идиоти развързан?!? МОЖЕШ ДА МЕ УДАРИШ С ИСТИНАТА, НО НИКОГА НЕ МЕ СЪЖАЛЯВАЙ С ЛЪЖА! ДЖАК НИКЪЛСЪН ... И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПОНЯКОГА САМО ЛУДОСТТА КРЕПИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ!...Начииии! Винаги казвам... Това да имаш шашава майка, изгражда харакера!...

Блог

Най-странните поверия за Хелоуин

На 31 октомври милиони, иначе нормални и приятни хора, ще се облекат като вещици и вампири, като зомбита, извънземни, пирати, призраци и какво ли още не. Цяла вечер ръка за ръка с децата си ще обикалят от къща на къща с думите „Номер или лакомство“.

Хелоуин или празникът на Вси светии е католически празник, който за първи път е утвърден от папа Григорий IV през IX век. На този ден Католическата църква отдава почит към всички християнски светци и мъченици. Но корените на Вси светии се простират далеч назад в историята.

Тържествата на Хелоуин са свързани с древните келти, които по традиция отбелязвали своята Нова година – Хелоуин (Samhain) в края на октомври месец. Клетите вярвали, че в нощта срещу Нова година завесата, който разделя света на живите от този на мъртвите, е най-тънка и най-лесно може да бъде повдигната.

Според келтите на този ден сенките на починалите навестявали Земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят от тях, живите се обличали със страшни маски, завивали се с животински кожи.

Вярвали, че ако оставят храна на прага на домовете си, духовете ще ги пощадят и няма за нахлуят в дома им. Друидите, древните келтски жреци, наклаждали големи огньове на открито, около които всички се събирали и празнували.

С отбелязването на Хелоун се свързват и много странни поверия. Ето и най-необикновените:
Черна котка

- Ако на Хелоуин черна котка ти пресече пътя, това е на късмет. Но ако котката е бяла – чакат те нещастия.

- Не убивайте паяците, които видите на Хелоуин, защото това са ваши починали близки, които са дошли да ви навестят.

- Родените на Хелоуин могат да общуват с духовете и сенките на починалите.

- На Хелоуин всяко семейство трябва да си направи тиквен фенер, защото той държи злите духове надалеч.

- Чуете ли стъпки зад гърба си на Хелоуин – не се обръщайте! Обърнете ли се, ще предизвикате Смъртта!

- Ако на Хелоуин си облечете дрехите наобратно и тръгнете назад, първата жена, която срещнете, със сигурност е вещица.

- Всяка уважаваща себе си врачка или ясновидка ще ви каже, че на Хелоуин се правят най-точните гадания за бъдещето.

- Неомъжените момичета, които искат да видят образа на бъдещия си съпруг, трябва да вземат фенер и да отидат до поток или река в нощта на празника. Лицето на любимият им ще се появи във водата.

- Ако в нощта на Вси Светии застанеш на Кръстопът, ще чуеш как вятърът ти нашепва тайни от миналото ти.

Хелоуин не е само католически празник. Православната църква отбелязва празника на Вси светии в началото на всяко лято, в първата неделя след Петдесетница.

Българите почитаме мъртвите си на Задушница. Най-голямата Задушница през годината е Архангеловата, който се отбелязва в съботата преди Архангелов ден. Архангелов ден се чества на 8-и ноември.
Съновник. бг


ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДА СЕ ПРАЗНУВА ХЕЛОУИН В БЪЛГАРИЯ???
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.