Жена на 51 години
08.07.1972
София
Омъжена
За мен: Работя за себе си и най-вече върху себе си. Имам две прекрасни деца и едно куче, с които никога не ми е скучно.

Блог

Коледни сладки

Най-хубавите коледни сладки, които сме правили с децата. Стават страхотни, а миризмата на джинджифил и канела е уникална. Наскоро ми казаха, че ако се сложи парче ябълка в кутията с коледни сладки, те омекват и се запазват за по-дълго време свежи. Сутринта се сетих, че имаме една кутия със сладки от коледа, отворих я - страхотно - миризмата им доведе децата в кухнята и закуската бе осигурена с усмивка. Рецептата им е лесна и проста, като за псевдоготвачи като мен. Правят се бързо и почти няма какво да се сбърка или обърка. Помня, че тази Коледа правихме 4 пъти, защото дъщеря ми и сина ми трябваше да носят в училище, решихме да подарим на баба и дядо, на леля и чичо и на всички, които им бяхме на гости и за Коледа точно направихме и за нас, че си ги обичаме.
Мекото масло (125 г), медът (1/2 ч.ч.), яйцето (1 бр) и кафявата захар (1/2 ч.ч.) се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното (3 ч.ч.), канелата (2 ч.л.), джинджифилът (2 ч.л.), бакпулверът (1 ч.л.) и солта (1 щип.). Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.
След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.
Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар (1 ч.ч.), лимонов сок (1/2 ч.л.) и белтък (1 бр).
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.