Жена на 51 години
08.07.1972
София
Омъжена
За мен: Работя за себе си и най-вече върху себе си. Имам две прекрасни деца и едно куче, с които никога не ми е скучно.

Блог

Йога

Йога за деца. Почти няма такова в София, независимо от всички обяви, които съм прочела и проверила. Където и да съм водила децата си - все говорим за малко по-различна гимнастика, а не за начин на мислене и начин на живот, каквото според мен е йогата.
Правилни упражнения (асани) - тялото ни е предназначено да се движи и да се упражнява. Ако начинът ни на живот не осигурява достатъчно движение на мускулите и ставите с времето се появяват болести и дискомфорт. Подходящите упражнения трябва да са приятни, за този, който ги изпълнява и в същото време полезни за тялото, ума и духа.
Правилно дишане (пранаяма) - йога ни учи как да използваме максимално дробовете си и да контролираме дишането. Правилното дишане трябва да е дълбоко, бавно и ритмично. Това подобрява жизнеността и прочиства ума.
Правилна релаксация - чрез пълно отпускане на мускулите се подмладява нервната система и се постига вътрешен мир.
Правилна диета - храната, която ядем повлиява ума ни. Йога препоръчва вегетарианска храна.
Позитивно мислене и медитация - това е най-важната част. Ние сме това, което мислим. Трябва да се стараем да мислим позитивно и творчески, което ще ни помогне да постигнем отлично здраве и спокоен ум.
Винаги съм се стремила да науча децата си на повече неща, да им дам представа за всичко, което съм научила и аз мога, за да може да могат, да изберат какво им е на тях интересно и да имат възможността да го правят. Затова и продължавам да търся възможности и варианти.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.