Жена на 51 години
08.07.1972
София
Омъжена
За мен: Работя за себе си и най-вече върху себе си. Имам две прекрасни деца и едно куче, с които никога не ми е скучно.

Блог

Табела "МОКЪР ПОД"

Защо трябва всички надписи в България да бъдат на английски? Това ме попита синът ми онзи ден, когато бяхме в МОЛ-а и видяхме такава табела с надпис, че пода е измит.
Безопасността на работното място не се изчерпва с удовлетворяване на правните изисквания за здраве и безопасност; то означава също работодателите активно да подпомагат персонала за подобряване на общото им здраве и благосъстояние. В рамките на този процес е важно да се включат служителите и да се вземат под внимание техните нужди и възгледи как да се организира работата и работното място. Подобряването на безопасността и здравето при работа е важно не само за здравето на човека – за да се намалят болката и страданието на хората – но и като начин да се осигури успешното и устойчиво развитие на предприятията и просперирането на икономиката в дългосрочен план.
Всичко това е ОК, но не мога да разбера и аз както и осемгодишния ми син, защо всъщност в България за българите не се пише на български? Не само на тази табела, навсякъде има табели, на които липсва българския надпис? Няма ли закон за това? Из цяла Европа се пише на аглийски, добре! Но на всякъде има и езикът на държавата, в която е поставена въпросната табела или знак, надпис. Мисля, че и в това сме прецедент - у нас редовно срещам надписи на английски, без да има и на български. Много сме културни или сме много бедни, та нямаме пари за двуезични?
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.