Мъж на 34 години
01.02.1990
Петрич
Необвързан

Димитър Каракостадинов

Блог

Една интересна история - I

Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в Майрософт.
Шефът на човешки ресурси го вика на интревю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.
След изпита му казва:
Назначен си, дай ми e-mail си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, където и дата и часът, когато дойдеш на работа.
Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.
Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма e-mail, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не може да получи работата.
Човека излиза отчаян, без да знае какво да прави само с 10 долара в джоба. Това той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг. Ягоди.
След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба си.
Така осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден.
Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.

След 5 години:

Човекът е вече собственик на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail-a му, за да изпрати офертата.

Тогава човекът му казва, че няма e-mail. ! Интересно, казва му застрахователят, нямате e-mail, а сте успяли да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail.
Човекът се замисля и отговаря: Щях да чистя тоалетните в Microsoft.

Поука 1 от историята:
Internet не може да оправи живота Ви.
Поука 2 от историята:
Даже и да нямаш e-mail, ако работиш много можеш да станеш милионер.
Поука 3 от историята:
Прочетете това по Интернет, която значи, че по вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер ! 
А поука 4 от историята

Всеки сам да избере пътя в живота си, дали да си направи e-mail, за да чисти тоалетните в Майкрософт, или да изгради империята си, използвайки ум и находчивостта си !
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.