Жена на 38 години
08.04.1986
Плевен
Необвързана

Блог

БЛОГ

Това с добавянето на блог е доста добра идея в социалните мрежи. Тази ми тема в блога я пускам да споделя какво мисля за тази част от интернет пространството и за какво си мисля че служи. Блогът е един вид чат стая за споделяне на мнения по дадена тема; било то икономическа, социална, кулинарна, клюкарска....
Блога може да доведе до редица законови задължения и други непредвидени последици.
Клевета или пасив

Няколко случая бяха заведени пред националните съдилища срещу блогъри, касаещи въпроси, на клевета или пасив . В САЩ изплащания, свързани с блоговете са в размер на 17,4 милиона щатски долара до 2009 г. Доставчици на интернет услуги (ISP), като цяло, са имунизирани от отговорност за информация, която произхожда с трети страни.
Като цяло, опитите на блогъри наети лица, за да се предпазят от поддържане на анонимност, се оказаха неефективни.
От друга страна, Penelope Trunk написа оптимистична статия в Boston Globe още през 2006 г., озаглавена "Блогове" съществени "за една добра кариера". Тя беше един от първите журналисти, за да се отбележи, че голяма част от блогърите са професионалисти и че един добре написан блог може да помогне за привличането на работодателите.
Политически опасности

Blogging понякога може да има непредвидими последици в политически чувствителни области. Блоговете са много по-трудно да се контролират от предаването или дори печатни медии. В резултат на това, тоталитарни и авторитарни режими често се стремят да подтискат блогове и / или за да накажат онези, които ги поддържат.

В Сингапур , две етнически китайки са били в затвора в рамките на страната за борба с размирици право за публикуване на анти-мюсюлмански забележки в своите блогове.

Египетски блогър Карим Амер бе обвинен в обида на египетския президент Хосни Мубарак и ислямската институция чрез своя блог. Това е първият път в историята на Египет, когато блогър е бил преследван. След кратко проучване на сесията, която се е провела в Александрия , блогъра е бил признат за виновен и осъден на лишаване от свобода за три години, за обида на исляма и подстрекаване на размирици, и една година за обида на Мубарак.
Също: сайбърстокинг и Internet убийство

Едно от последствията на блоговете е възможността за атаки или заплахи срещу блогър, понякога без видима причина. Kathy Sierra , автор на блога безвреден "Създаване Страстен Потребители", е била целта на тези порочни заплахи и женомразки обиди. Sierra и поддръжници, инициирани онлайн дискусия, насочена към противодействие на злоупотреби и разработили код на поведение .
Поведение

Кодекс за поведение на Blogger е предложение от Tim O'Reilly за блогъри да наложат цивилизованост на техните блогове. Кодът е предложен през 2007 г. поради заплахи, отправени към блогъра Kathy Sierra . Идеята на кода е била съобщена за първи път от BBC News , които цитират O'Reilly: "Аз мисля, че имаме нужда от някакъв код на поведение около това, което е приемливо поведение, аз се надявам, че той не идва чрез някакъв вид регулиране, че ще дойде чрез саморегулиране. "
със списък от идеи:

Поемете отговорност не само за собствените си думи, но и за коментарите, които се позволяват на вашия блог.
Обозначете вашето ниво на толерантност към злоупотреби коментари.
Помислете за премахване на анонимни коментари.
Ако познавате някой, който се държи лошо, кажи им така.
Не казвай нищо, онлайн, които не биха казали лице в лице.

Тези идеи бяха предсказуемо интензивно обсъждани в интернет и в медиите.Предложения кодекс е съставен по-широко внимание на необходимостта от мониторинга на блоговата дейност. Важно е да спазваме същите норми както офлайн, така и онлайн
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.