Жена на 35 години
19.10.1988
София
Във връзка

Блог

КОИ СА СПЕЦИФИКИТЕ НА КОЖАТА НА МЪЖА?

Мъжката кожа се отличава преди всичко заради тестостерона – основния мъжки хормон, заради който кожата на мъжете е по-плътна и по-устойчива, с окосмяване по лицето и със сравнително по-високи нива на изпотяване. Естеството на тестостерона е свързано и с увеличеното производство на себум, заради което мъжката кожа е по-омазнена. Като вземем предвид и по-големия размер на порите, става ясно защо мъжката кожа е по-склонна към замърсяване и запушване на порите.

Хубавото за мъжете е, че признаците на стареене се появяват на по-късен етап, отколкото при жените, но започне ли процесът на стареене, той протича драстично. Кожата придобива уморен и износен вид, издавайки възрастта, което мъжете със сигурност биха искали да избегнат.

Другата особеност е, че заради съдържащия се тестостерон, кожата има нужда от повече енергия, без която губи младежкия си вид и белезите на стареене започват да се появяват преждевременно.

Брадата пък е нож с две остриета. От една страна, космите задържат замърсявания и нивото на омазняване на кожата може да се повиши. От друга страна, редовното бръснене подлага кожата на допълнителен стрес.

Хубавото е, че серията NovAge Men е създадена с оглед на тези специфични нужди. Комплектът съдържа четири антиейджинг продукта, специално формулирани за мъжката кожа, които абсорбират в дълбочина и осигуряват едновременно мигновен ефект и дълготраен резултат.

- АЗ ИМАМ БРАДА. МОГА ЛИ ВЪПРЕКИ ТОВА ДА ИЗПОЛЗВАМ NOVAGE MEN?

Да, напълно! Мъжете, които предпочитат да са с брада, също могат да се грижат за кожата си по най-добрия начин с NovAge Men.

Приоритет трябва да бъде почистването и ексфолиирането, защото, както се знае, брадата задържа мръсотията и повишава омазняването на кожата. Другата крайност е, когато брадата извлича влагата от кожата, след което тя остава суха и започва да се лющи.

Затова започнете с почистващия и ексфолииращ гел NovAge Men. Ако имате набола или къса брада, нанасянето му е точно толкова лесно, колкото при гладко избръснатото лице. На мъжете, които поддържат по-дълга брада (1–1.5 см) ще им трябват само няколко допълни секунди, за да нанесат продукта през брадата, така че да стигне той до кожата под нея. След почистването и околоочния крем, на следващите стъпки, използвайте енергизиращия и хидратиращ серум NovAge Men и интензивния антиейджинг гел-лосион за лице NovAge Men, нанасяйки ги върху кожата на почистеното лице – включително през брадата и върху шията. И двата продукта абсорбират лесно в кожата, без да оставят усещане за омазняване, а допълнителната хидратация със сигурност ще е полезна и за брадата ви.

- НЯКОИ КОМПЛЕКТИ НА ОРИФЛЕЙМ ВКЛЮЧВАТ ПО 6 ПРОДУКТА, ЗАЩО В NOVAGE MEN ИМА САМО 4?

Традиционно мъжете не са свикнали да използват много бяла козметика, затова в NovAge Men има по-малко продукти от други NovAge комплекти (като Ultimate Lift, True Perfection и други). Целта е мъжете да бъдат максимално улеснени в грижата за кожата си, спестявайки усилия и време (да не споменаваме и мястото в тоалетната чантичка), но без компромис с високоефективните резултати.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.