Жена на 30 години
15.03.1994
Благоевград
Във връзка

Блог

Най-добрите храни за махмурлук

Джинджифил

Джинджифилът
От хилядолетия чаят от джинджифил се използва като средство за справяне с гаденето и за облекчаване на разстроен стомах. Една от активните съставки в него - гингеролът, е силен антиоксидант, който се бори с оксидативния стрес. Джинджифилът влияе върху рецепторите на серотонин в стомаха, като спира навлизането на повече от хормона. По този начин блокира причинителя на гаденето.

Яйца

Яйцата
Те са богати на цистеин, който спомага за туширането на токсините. Съставката успокоява гаденето и повръщането и бързо подобрява общото състояние.

Аспержи

Тези зеленчуци са храна номер едно за справяне с махмурлука. Зелените стебла са заредени с повечето витамини и минерали, които сте изгубили, докато сте пили. Учените смятат, че аспержите успокояват симптомите на махмурлука, най-вече като предпазват клетките на черния дроб от остатъчните алкохолни токсини.

Солена храна

Кисело зеле
Когато сте препили, освен от вода тялото ви се нуждае и от малко сол. Наред с всичко изхвърлено от него, то е изгубило и голямо количество натрий. Хапвайки нещо малко и солено, може да облекчите главоболието си. Перфектният вариант е киселото зеле, тъй като в него се съдържат и здравословни бактерии, които оправят и стомаха.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.