Жена на 24 години
10.10.1999
Разград
Необвързана
За мен: http://books99blogspot.blogspot.com/

Блог

Изборът - Кийра Кас

Изборът - Кийра Кас


За 35 момичета Изборът е шансът на живота. Възможност да се измъкнат от съдбата, предопределена им още от раждането. Да бъдат увлечени в свят на блестящи рокли и безценни бижута. Да живеят в дворец и да се състезават за сърцето на прекрасния принц Максън. Но за Америка Сингер да бъде избрана е кошмар. За нея това означава да се раздели с тайната си любов Аспен, който е роден в каста, по-долна от нейната. Да напусне дома си, за да се включи в яростна надпревара за корона, която не желае. И да заживее в дворец, който е под постоянна атака от бунтовници.
Но когато Америка среща принц Максън, тя започва да се съмнява в плановете, коите е правила за себе си. И осъзнава, че животът, за който винаги е мечтала, не може да се сравнява с бъдещето, което никога не си е представяла, че ще има.

Егата хубавата книга, останах до малките часове на нощта, за да я прочета, причинявайки си голямо главоболи, но не съжалявам и за минутка, така и така ако не я бях дочела нямаше да мога да заспя.

Книгата малко ми напомня на "Иглите на глада" - С.К и "Дивергенти" - В.Р, за това, че народа на Илеа е разделен на касти, но всички останала е коренно различно.

Книгата е изключително интересна и много различна от книгите, който съм чела напоследък, а това е ужасно хубаво.
Сюжета ми хареса, защото беше различен, конкурс от който се очаква, да се намери бъдещата принцеса, съпруга на принц Максън, не съм срещала друга такава история.
Според ме се очакваше да стане нещо между Америка и Максън и появата на Аспен, но пак беше много интригуващо да се проследят самите случки . И още като Мер получи писмото да Избора и като Аспен я накара да се запише, знаех, че ще изберат нея и че има две възможности да се влюби в принца или да го намрази и после да влюби в него. И естествено познах.

Имам едни проблем сега. Този проблем е свързан и предисторията на самата страна. Имало е четвърта световна война! Какво? Защо? Е добре предполагам аз самата мога да посоча достатъчно причини за трета камоли за четвърта. Но има и други неща, който не разбира, който не бяха и обяснени особено, и така това с кастите, айде него що - годе го разбрах, значи преди няколко поколение, когато е била създаде държавата, според богатството на човека се е определял в коя каста е, това е много нечестно, ако преди години моя прапра...дядо бил беден значи аз направо се причислявам към 6, 7 или 8 каста. Гадно!
Другото нещо което не разбрах особено беше това с Избора!
Конкурс, за да се избере, коя ще е съпругата на принца. Боже!

Въпреки тези неточности, книгата е просто върхът. Както казах прочетох я на едни дъх. Има любовна история, има злодей (бунтовниците и естествено Селест), има откачени майки, задружно семейство, добри приятели (колкото се може предвид обстоятелствата, че момичета се състезават), любовен триъгълник и естествено принц на бял кон ( е добре де не е яздил, но той е принц сигурно има кон).
За героите:

Америка Сингер - с няколко думи - вкарвам я в списъка ми с любими герой.

И как иначе бори се за това, което иска. Първо е готова на всичко, за да се жертва в името на любовта. За нея не е проблем да стане по ниска каста и да се ожени за Аспен ( харесва силата и смелостта и, но не харесва Аспен). Тя има остър език ( момента на първата среща на Америка и Максън, беше просто върхът. Как му се разкрещя и това със "скъпа" пукнах се от смях. )
и явно я бива в ритниците в слабините, но същевременно е изключително мила, добра и безкористна. Как да не се заобича такова момиче. Напълно е разбираемо, защо момчетата са влюбени в нея, а народа я харесва и другите момичета я мислят за силна съперница.

Принц Максън - какво трябва да кажа. Принц! Е има много по важни неща, но кое момиче не е мечтало да се ожени за принц. Не се срамувайте. Аз съм си мечтала за моя принц на бял кон, замъци и каляска и да не забравя дрехите. Не знам за Америка, ама аз нямам нищо против роклите. Както и да е май се отплеснах малко. Максън е просто.... той е мил, сладък ( ... ако не искаш да се влюбвам в теб, най-добре престани да изглеждаш толкова ослепително. Още сутринта ще заповядам на прислугата да ти скалъпи тоалет от стари чували), явно доста търпелив и мил като се справя с Америка и явно ще стане добър владетел (приема присърце проблемите на народа). Той е принца мечта, добре де момчето мечта.


Наред идва Аспен - отначало го харесах и истински исках да се получат нещата между него и Америка, но от момента, когато и разби сърцето и после като се появи Максън започна да ми става все по несимпатичен. Не, че е лош или нещо подобно. Мил, трудолюбив, добър, честен, хубав и много повече, но той е в любовен триъгълник и за това трябваше да избере кого да харесвам, а аз избрах принца.

Другите момичета от избора - на повечето от тях дори не си направих труда да им запомня имената, но някой се отличиха, като Селенст много мразя герой като нея, но пък без нея кой ще дразни главната героиня. Друго момиче, което ми направи впечатлени е Мери. И аз като Мер я харесва много такова мило създание как да не се хареса и много се радвам като разбрах, че не храни симпатии към Максън.


Семейството на Америка - потвърждава теорията ми, че когато едно семейство е бедно има два пътя или са много задружни или се ненавиждат. А семейството и се обичат и то много. Малката и сестричка е просто...... сладур.

Сигурно още днес ще започна да чета втората книга. Мразя да чакам. И както гледам на къде вървят нещата сигурно още тази седмица ще свърша поредицата (издадените книги на бг) и ще чакам с нетърпение останали.
Предупреждавам спри до тук ако не искам да разбереш края на третата книга.
И така влязох в сайта на писателката и какво да видя има още книги, което естествено е супер. В една от тях (да се надявам да бъде преведена Егмонт моля) се разказва за дъщерята на Америка и Максън . Което ясно говори, кого избира в третата книга. Ураураура. Честно казано, нямам против, че знам таман на напечените моменти, няма да се страхува, толкова много.

П.С - таман приключвах ревюто и си мисля още какво да напиша и си разглеждам фейса и какво да видя
https://www.facebook.com/egmont.bg/photos/a.187750810379.168755.186177790379/10153106130230380/?type=1&theater
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.