Жена на 53 години
01.09.1970
Велико Търново
Омъжена
За мен: Не е важно какво ти се случва, важно е как го приемаш.

Блог

ПЕТ УПРАЖНЕНИЯ ЗА НАМАЛЯНЕ НА ДИОПТРИ (Изпълняват се сутрин и вечер)

Първо упражнение
Гледа се по вертикала нагоре и надолу. Очите са затворени, очните ябълки се движат нагоре и по време на връщането, се вдишва. Когато очните ябълки гледат напред, се издишва. При движението на ябълките надолу, се вдишва и когато отново гледат напред, се издишва. Упражнението се прави 20 пъти. Движението "нагоре и надолу" е едно упражнение.

Второ упражнение
Хоризонтални движения на погледа наляво и надясно. Очите са затворени. Когато очните ябълки се преместват наляво се вдишва, когато гледат напред се издишва. Когато очните ябълки се преместват надясно се вдишва, когато гледат напред, се издишва.Упражнението се прави 20 пъти. Движението "наляво и надясно" е едно упражнение.

Трето упражнение
Кръгови движения на очите по посока на часовниковата стрелка. Очите са затворени и очните ябълки се движат по посока на часовниковата стрелка от долно-ляво положение в горно-ляво положение и се вдишва. При движението от горно-дясно положение към долно-дясно положение се издишва. Упражнението се прави 20 пъти. Кръговото движение "отляво-надясно" е едно упражнение.

Четвърто упражнение
Кръгови движения на очите в посока, обратна на часовниковата стрелка. Очите са затворени и очните ябълки се движат в посока, обратна на часовниковата стрелка от долно-дясно положение в горно-дясно положение и се вдишва. При движението от горно-ляво положение към долно-ляво положение се издишва. Упражнението се прави 20 пъти. Кръговото движение от "дясно-наляво" е едно упражнение.

Пето упражнение
Погледът е напред и гледа в далечината. Очите са отворени. Избира се обект на разстояние, по-голямо от 100 метра по права линия, който се гледа непрекъснато. Трябва да сте седнали, дишането е леко забавено. Прави се 2 мин.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.