Жена
Смолян
Омъжена

Блог

ПЛАНЕТАРИУМ СМОЛЯН

На 6 септември 1975 г. в Смолян отваря врати най-големият Планетариум с народна астрономическа обсерватория в България. Планетариумът е една от най-често посещаваните забележителности в планинския град. За изминалите 35 години той е посетен от над 2 500 000 души.

За популяризиране на астрономическите знания в звездната зала на Планетариума се представят повече от 50 програми (сеанси). Сред тях са: програми-приказки за най-малките деца, много учебни сеанси, обзорни и тематични за широката аудитория. На чуждестранните гости на Планетариума се предлагат програми на чужди езици: руски, френски, немски, английски, гръцки, турски. Цикъл от специални програми - музикални и поетични- допълват многообразието от звездни спектакли.

По време на своето повече от 30 годишно съществуване Планетариумът в Смолян се утвърждава със своя собствен специфичен стил на работа и печели признание у нас и в чужбина. От 1 януари 1995 г. Планетариумът е член на Планетарната Общност със седалище Пасадена, Калифорния, САЩ - най-голямата неправителствена организация в света за космически изследвания.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.