Жена на 24 години
10.09.1999
Търговище
Необвързана

Блог

За любовта

ЛЮБОВ– каква красива дума! Кой може да я опише? Какво значи да изпитваш Любов към някого и да го обичаш?

Не е ли това доброволно и съзнателно да искаш от цялата си същност да направиш всичко възможно и невъзможно, човекът до теб да бъде щастлив, да го направиш завършен човек, със сърце изпълнено с трепет и вълнение?

Може би Любовта е да се срещнеш с този с когото ще загърбиш самотата и ще забравиш за винаги емоционалната празнота.

ЛЮБОВТА не е щастие дадено наготово. Любовта е чувство, което се развива. То се появява в определен момент и нараства в зависимост от това има ли здрави основи, и има ли какво да го стимулира,.

Любовта трябва да се поддържа, за нея е нужно да се полагат усилия. Любовта трябва да е катализатор за поддържане на взаимоотношенията, за постигане на общи планове и мечти, на съвместни стремежи и идеали.

Любов е да обичаш някого, да си привързан към него, заради това, което е, а не заради това, което искаш да бъде. Да се радваш, когато любимият е щастлив и доволен и да страдаш, когато е нещастен. Да обичаш означава да дадеш на човека до теб всичко и да не търсиш нищо в замяна. В любовта има сантименталност, романтика, нежност, полово общуване. Тя не е нещо вечно и непреходно, независимо колко силни са клетвите на партньорите. Огънят на любовта трябва да се пази жив и да се разгаря.

Любовта трябва да е двигателят на страстта, така влечението един към друг няма да загуби своята привлекателност и чар. Отношенията ще бъдат наситени с бурни и нестихващи емоции и преживявания. Любовта е общият път на двама души устремени заедно да извървят живота си. Любовта е и обич, в която грижата за другия прави чувствата, по-нежни, по-дълбоки и по-красиви. В любовта двамата партньори се допълват, те не могат един без друг.

Любовта е и духовна, и сърдечна връзка, тя е изпълнена с уважение и стремеж другия да се чувства значим и пълноценен човек. Любовта е онази велика сила, която тегли двама души един към друг и държи здраво ръцете им. Любовта не се среща всеки ден, затова всеки, който я открие трябва да я пази, съхранява и увеличава.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.