Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

Никой не е по-голям от хляба

Много хора считат, че пълнотата е недостатък и се подлагат на драстични диети. Но дали това в действителност е така и защо понякога нашето тегло надминава допустимите норми? Мислите ли, че само и единствено чрез диета човек може да постигне красиво и слабо тяло? Според мен диетите не помагат. Човек може временно да намали своите килограми, но след това се получава йо-йо ефекта и човек си възвръща предишните килограми.
Един мой познат с цел да отслабне реши да се лиши от приема на каквито и да било въглехидрати. Ядеше месо и богати на белтъчини храни. В неговото хранене не присъстваше хляб и каквито и да било други тестени изделия. В резултат на своите сизифови усилия да отслабне той в действителност смъкна 10 килограма за 5 месеца, но започна да има проблеми със съня. Страдаше от безсъние.
За да има пълноценен сън човек трябва да приема минимум една филийка хляб на ден. Може би сте чували поговорката, която гласи, че никой няма по-голям от хляба. Аз напълно я споделям. Разбира се, белият хляб има и вредно въздействие. Пълнее се лесно от него, но си има решение - може да се консумира хляб от ръж или пълнозърнено брашно. Той е полезен за организма и стимулира перисталтиката на червата. Не мисля, че диетите, които отказват консумацията на хляб биха могли да доведат до позитивни промени в човешкия организъм. Вие какво мислите по въпроса? Случвало ли ви се е да се подложите на толкова драстична диета, че да спрете консумацията на хляб и какво влияние е оказало това на организма ви?
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.