Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

Пламенността на Ботевия дух

Ако някого свързвам със словосъчетанието пламенен дух, това определено е Христо Ботев. Този поет с огнен дух и гениална поезия, пропита от желанието за свобода, буди моето дълбоко възхищение. Творбите му не са много на брой, но са уникални по своята структура и съдържание. Не случайно са и толкова известни.
Ботев за мен е един метеор, една харизматична личност, която е надраснала времето си и поради това е трудно разбрана. Ботев е от семейство, в което бащата е учител. Той учи във Влашко и в Одеса. Неговата откритост и открита борба за свобода го принуждават да напусне родното си място. Ботев е съчетание от поетичен талант и революционен дух. Неговите творби са зов, вопъл към българското население да не се примирява и да се бори до край.
Ботев е силна, динамична личност. Той чете различни идеалистични идеологии, които променят възгледите му за живота. Ботев е пример за силна личност, родила се в смутно време, когато не е имало шанс България да съществува като страна и да възнагради своите верни чеда.
Всяко негово произведение показва пламенен дух в противовес с драмата на българина от този исторически период. Ботевите стихотворения са изпълнени с жар, с пламък за борба, с искра надежда за свободна България.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.