Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

ГМО или една история как вредните неща са по рафтовете на магазините, а домашното производство е в своя крах

Като пазарувам все по-често се заглеждам в етикетите, където са описани безбройните консерванти, които поемаме. Истината е, че повечето храни са изпълнени с изключително вредни за организма ни съставки. Ние определено имаме голям имунитет, за да може нашият организъм да поеме толкова вредни вещества и да сме здрави. Няма консервант, който да е полезен. Въпросът е как да ядем екологично чиста храна и дали изобщо такава има. Дори и да решим сами да отглеждаме плодове и зеленчуци и да не ги купуваме от пазарите и магазините, пак не е сигурно, че ще ядем чиста храна. Почвата е толкова замърсена, а и препаратите, с които трябва да напръскаме растенията също са изпълнени с вредни съставки. Сякаш се намираме в един омагьосан кръг, в който разни химични съставки и консерванти са навсякъде и екологично чистите неща са като някаква химера и енигма. Малкото и качествени неща са на безбожно високи цени. Българското земеделие е пред разпад. Животновъдството е в крах. Преди по селата почти във всяка къща се отглеждаха по много и разнообразни животни, които след това стопаните продаваха и така припечелваха пари, а сега с новите, измислени изисквания за "щастливи" прасета и кокошки, така става, че хората не могат да покрият изискванията и се отказват да отглеждат за продан и после ние си купуваме яйца от "щастливи" кокошки в някоя голяма ферма, в която те едва ли осъзнават своето щастие. Не случайно жълтъкът на едно домашно яйце е тъмножълт, клонящ към оранжев, докато жълтъкът на едно яйце от магазина е бледожълт. Направо изискванията за отглеждане на животни са прекрасни.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.