Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

Ученето в чужбина - позитивни и негативни аспекти

Все по-често срещано явление при младите е да учат в чужбина в днешно време. Това тяхно решение е съпроводено с множество позитиви, но и с редица негативи. Както казваме, никъде няма пълно щастие.
Един от позитивните аргументи е, че е модерно да се учи в чужбина и образованието там е по-добро. Учейки в чужбина, човек подобрява своите езикови учения и преодолява определени езикови бариери. Следвайки зад граница съответният младеж има шанса да опознае нова култура, да подобри социалните си контакти, което може да бъде от решаваща роля в бъдеще, когато той си търси работа. В чужбина също така има повече места за забавление, повече мероприятия и човек обогатява общата си култура.
Един от негативните аргументи е високото ниво на стрес и културния шок, който много млади хора преживяват. Не е лесно да се пребориш с цялото това различие и да се адаптираш, но успееш ли веднъж и самочувствието ти се повишава. Понякога обаче чувството на самота непреодолимо поглъща човека и той решава да се завърне в родината си. Носталгията е сърдечна драма. Затова, ако искате да успеете в кариерата и да се борите за образование зад граница трябва да забравите за носталгията. Така ще ви е много по-лесно. Има и доста социални и финансови различия. Обикновено квартирите в чужбина са много по-скъпи и стандартът на живот е по-висок.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.