Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

Носталгията

Какво е носталгията? Може би е просто мъка по отминалото време, тъга по изгубеното щастие или желание да се върнем назад в спомените си, когато цялото щастие е било в двете ни ръце и ние сме брали цъфналите рози на нашите усмивки поради удовлетвореността ни от живота?
Какво е носталгията? Нима е просто паднал лист от изсъхнало дърво, който все още съществува, но живее със спомените, когато е бил част от здраво и кичесто дърво. Или може би носталгията е да се ронят сълзи в очите ти без да разбираш защо, да падат мъгли пред слънцето и ти да се връщаш назад и да съзираш вече отминала тъга.
Да, носталгията определено е чувство, което не ни радва, а напротив - разстройва ни и то много. Носталгията е тъга поради липсата на нещо важно, нещо ценно, нещо което е било близо до нас и е изчезнало. Носталгията е минорно чувство. Носталгията е тъжната песен на сърцето. Носталгията е неловкият опит на човек да остане заключен в някой от красивите си спомени. Това е чувството да живееш имагинерно в мечтаната пролет от спомените си и да не забелязваш есента покрай теб или да се правиш, че не я забелязваш. Носталгията е вътрешната драма по миналото.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.