Жена на 61 години
10.05.1963
Русе
Омъжена
За мен: Обичам да чета, да комуникирам, да гледам филми. My home is my castle :)

Блог

Дрехи - как да комбинираме боди и пола или каква рокля да изберем спрямо фигурата си

Лято е. Топло е. Отпускарски сезон е. Сега е времето на почивките и излизанията. Всяка себеуважаваща се дама, излизайки по срещи знае, че вниманието, което може да предизвика, облечена в красива и елегантна рокля е далеч по-голямо, отколкото, ако е облечена в панталон. Подчертаването на женствеността е много важно, за да се привлече вниманието на противоположния пол. В този ред на мисли една елегантна рокля или пък красиво боди и стилна пола, привличат погледите много повече от тениска и панталони.
Важно е, обаче, да знаем как да съчетаем бодито и полата, както и каква рокля е подходяща за фигурата ни. Ако дамата е с пищен бюст, бодито е великолепния вариант, защото подчертава прелестите й. Ако дамата е със стегнати крака, късата пола ще й стои перфектно и ще привлича мъжките погледи. Ако дамата е с по-малък бюст, е добре да си сложи топ, който да има къдрички, за да се създаде обем или пък да облече боди по тялото, но да го съчетае с красиво бижу, по възможност по-голямо и екстравагантно. Така погледите ще се съсредоточат върху бижуто и комплекса с малкия бюст ще бъде преодолян бързо.
Важно е да се знае и каква рокля да се избере.
Ако дамата е с фигура тип круша и има тлъстини в областта на бедрата, е добре да избере рокля, която да е пристегната в областта на талията. Така тя подчертава красивата си и тънка талия и същевременно прикрива недостатъците си в областта на бедрата. Ако си сложи коланче на талията, това още повече ще подчертае позитивите на нейната фигура.
Ако дамата е с фигура тип ябълка и има мазнини в областта на талията и корема, то тогава рокля със стегната талия не е подходяща за нея. Добре е да се избере рокля със свободен силует. Ще е хубаво, ако роклята е в по-тъмни цветове, защото това оптически прави фигурата по-стегната и слаба. Не е добра идея роклята да е шарена, защото с шарена рокля дамата ще изглежда много по-пълна. Пъстроцветните дрехи или дрехите в топли и същевременно наситени цветове като например рокля в ярко оранжево или в ярко жълто, няма да се отразят добре на жена с пълна фигура. Рокли в подобни цветове са идеални за дами с много слаба фигура, които желаят да изглеждат по-пълни.
Според мен идеалният размер на една лятна рокля е до коляното. Твърде дългите рокли са доста претенциозни. Особено ако са твърде тесни, то с тях се върви по-бавно. Твръде късите рокли са по-предизвикателни. За плажа, за дискотеката късата рокля е идеален вариант. За вечеря в скъп ресторант дългата рокля с гол гръб и съчетана с високи обувки на токчета също е идеален вариант. Но примерно за разходка в парка, за работа, за ходене до банката, за плащане на сметките, за ходене на кафе т.е. за повечето случаи роклята с размер до коляното е страхотен избор, защото тя нито е къса, нито пък дълга. Аз лично обожавам рокли с такава дължина, защото са мултифункционални.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.