Мъж

Блог

Космически метеоритни идеи

Пиша този текст, не толкова за да споделя нещо, колкото от голямо любопитство дали има хора в тази социална мрежа (pal.bg), които имат интереси да се обсъжда и разработва един много интересен, но на практика непосилен за реализация от страна на комюнити проект. Надявам се поне този мой блог пост да бъде прочетен от повече хора и да получа поне някакъв отговор.

Сатава дума за обсъждане на различни технологии, които ще могат да се ползват и ще са свързани с обработката на метеорити. Може би сте чували за проект който има за цел да усвои добиването на ценни метали от метеорити. Това, което аз предлагам да обсъдим като хипотетичен проект се явява нещо точно наобратно. Възможността за обработка на метеоритите с цел добиване на метали и материали, които ще служат за изграждането на космически станции.

Но вероятно се чудите защо трябва да се използват метеорити, а не се изстреля всичко необходимо от Земята? Отговорът е тривиален и той се състои в цената. Много скъпо е изстрелването дори на килограм материал, защото този килограм трябва да преодолее земната гравитация и то с помощта на изключително неефективните реактивни двигатели! Една планирана алтернатива е реализирането на космически асансьор, но този вид проекти все още не са реализирани (а и не е ясно кога най-вероятно ще могат да бъдат реализирани).

Ако има желаещи, то може да започнем проекта. Не с дела, като правим нещо, а първо като обсъдим какви технологии ще могат да се използват за обработка, добин на енергия и предвижване на метеоритите.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.