Мъж

Блог

Филмов тунинг

Днес ще представя една идея, която не е свързана с технологиите. Тя е свързана едновременно както с киното, така и с телевизията. Всъщност идеята представя основната дейност, която ще осъществява вид шоу телевизионно предаване.

Но преди да премина към идеята, то нека първо да спомена как се роди въпросната идея. Много често (поне не мен лично) като гледам даден филм, то действието се развива не точна както аз си го представям. Или по-точно много често ми се появяват в главата въпроси, а ако се беше случило така, то филмът щеше ли да е по-поучителен, щеше ли да е по-добър екшъна, щеше ли комедията да е доста по-смешна?

Предаването за което ще пиша в тази статийка има за задача да даде живот на идеи, като представената по-горе. Тук трябва да отбележим, че всяка промяна на сценария си е вид гавра и пладиатство, но точно в това предаване няма да бъде. Защо? Просто защото шоу предаването състезание ще предлага на участниците си конкретни нови и почти винаги български филми, за които не само че ще има разрешение от сценаристи и режисьори, но и често последните ще са участници в предаването.

Въпреки, че вече почва да се изяснява какво ще е предаването, то набързо да формулирам нещата по същество. Имаме даден филм и участници, които ще се състезават в тунинг. Те избират как да променят някои от случките във филма. След като го направят, тогава с участието на истинските артисти от филма ще бъдат заснети новите кадри. И последните ще бъдат представени в предаването.

Разбира се може да има някакви особености. Например може да се иска тунинг на точно определена сцена, може да е тунинг по сцена пожелание, а може и тунинга да има конкретна цел, като например да вкара в един сериозен филм неподходящи елементи, като примерно хумор за сериозен филм, акшън за мелодрама и други подобни.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.