Мъж

Блог

Какво привлича в една лотария

Лотарията, която се организира тук в pal.bg не изглежда особено атрактивна инициатива. Участниците са малко и съответно печалбите са малко. Има вариант да се спонсорира и дават по-големи печалби (отколкото влагат участниците сумарно), но това са допълнителни разходи за сайта.

Идеята, която ще представя в този пост се състои в това да се дават не само парични награди, но и такива от друг вид. Примерно да можеш да поставяш за определен период отвреме по-различен аватар (по-голям или нещо подобно). Друг вариант ще бъде да има в сайта определено каре, където се анонсират блог постове на потребители. И съответно в лотарията ще има награда, чрез която ще имаш правото да поместиш свои постове в това каре за определен период от време. Описваните екстри от този вид може да направят лотарията доста атратктивна и да има мнооого повече участници, отколкото са сега.

Между другото запазването на наличието на точковите печалби (както е в момента) е не лоша идея. Но вече е напълно нормално общата сума на наградите в точки да е значително по-малка от общата сума на точките, платени за участие в лотарията.

Друго интересно нововъведение, което може да се направи е свързано с това да можеш да си избираш награди, които да можеш да спечелиш. Ако такава система се приеме, то трябва да се обмисли добра алгоритъма за разпределяне на наградите (аз лично не съм мислил в тази насока).

Накрая за десерт ще представя още една интересна награда. Тя се състои в това да могат да се намалява границата на паричните награди при изплащане. Примерно нека наградата е за намаление на лимита със 100 точки. Ако приложиш този "жокер" върху наградата: "получавате 100 лева срещу 9999 точки", то ще можеш вече да се възползваш от награда: "получавате 99 лева срещу 9899 точки". Както се вижда, чрез тази награда не се дават физически пари, а само ти се улеснява осребряването на точките.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.