Мъж

Блог

Бихте ли дарявали кликания?

Това е един малко по-различен вид тема, която пускам. Това е тема от тип проучвания, в която ще организирам импровизирана анкета. Темата я пускам директно (без да очаквам точки за нея), но очаквам като начин на благодарност от тези които ми четете творенията да ми отговорите на поставените в темата въпроси. Освен всичко друго, то и картинката за всички теми от тип проучвания ще са от показания вид: Една празна голяма въпросителна.

Въпросът ми е свързан с така наречените bux сайтове. Това са сайтове в които ви се плащат дребни суми, за да кликате на линкове и да преглеждате сайтове за определено време.

Първият ми въпрос е бихте ли използвали подобни сайтове? Кликанията са лесно нещо, но печалбите са мизерни. Общо взето нормалните сайтове плащат от 0,1 до 0,5 стотинки на клик, а понякога и по-малко.

Преди да задам втория си въпрос, то ще представя една идея. Да приемем, че bux сайтът позволява да се правят дарения за сайтове. Принципът е следният: Имат сайт и искате да съберете някакви пари за него. Слагате линк към bux сайта, а потребителите, които ще използват линка ви няма да заработват за себе си, а за сайта ви (те естествено ще са напълно информирани и ще го правят с тяхно съгласие).

Вторият ми въпрос е основния в това проучване. Ако даден сайт много ви харесва и предоставя услугата, описана в предишния абзац, тогава бихте ли се включили за да донесете някоя стотинка на въпросния сайт (кликайки на линкове на сайтове)? Забележете, че докато 10-на стотинки са нищо за всеки, то един сайт с десетки хиляди потребител може да събере прилична сума по този начин.

Един от недостатъците, който се води на bux сайтовете е, че на тях не могат да се рекламират скъпи стоки. Или по-точно безмислено е да се прави. Наистина ако искаш да събереш лев два, тогава една ли лесно ще се разделиш да похарчиш голяма сума.

И третият ми въпрос е пак свързан с споменатат по-горе система за дарения чрез кликове към сайтове. Считате ли въпросната система за дарения към сайтове ще привлече и по-платежосклонни потребители да отварят сайтове (те не заработват за себе си стотинки (които имат в излишък), а го правят заради това, че им харесна сайта и искат да го подкрепят)?

Моля за вашите отговори...
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.