Мъж

Блог

Платен чат - защо да не съществува?

Разглежданото в следващия блог пост всъщност е тасно свързано с bux сайтовете - не директно, а като вид алтернативна идея.

Да преминем непосредствено към основното в идеята. А тя е да се предоставя платен чат. Примерно регистрирате се в специален сайт и след това избирате модератор с който да чатите. За всяка дума получавата заплащане от вида 1/s стотинки, където тук s е някакво число. Така например ако s е 20, то за всеки 20 думи ще получавате по стотинка. Всъщност чат разговорът ще има около 3-4 входни изречения, които никак няма да се заплащат.

Чат разговорите естествено е да подлежат на определен правила. Така например можете да споделята вашето мнение и вашите знания, но нямате право да споделяте вашите чувства и вашите случки. Освен това силно препоръчително ще бъде разговорът да е интелигентен, а не както се казва "закачливо" (не е точно тази думата) - от едната страна да стои блондинка.

И тук идва въпросът: Кой ще плащат за това? Подобно на bux сайтовете ще плащат рекламиращи в сайта фирми. Една от целите на модераторите е да прехвърлят разговора към обсъждането на един или друг продукт. При това модераторът трябва да е наясно колко да е агресивен, колко да послъгва за продукта (може дори да е напълно честен) и така нататък. Едно основно право на модераторът е да приключи чат разговора, когато сметне за необходимо (примерно разговорът почва да се повтара, губи всякакъв смисъл или просто нарушава правилата за водене на чат разговорите).

Чат разговорите ще са достъпни както на двете разговарящи страни (модератор и посетител), така и на рекламодателите. Последните като плащат за реклами ще могат да си избират на кой модератор колко да му дадат.

Предимството на чат разговорите е, че на практика потребителят няма да бъде занимаван с неща, които изобщо не го интересуват. При bux сайтовете не е така. Много често гледате сайтове, които на 100% не ви засягат, но защо да не ги гледате, щом ви плащат. При чата едва ли ще се получи същото, защото трудно бих си представил много хора да симулират интерес по дадена тема (заради заплащането) и така да си доставят "безплатно" изтезание за душата си.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.