Мъж

Блог

Потребители със заплата

Доста статии писах напоследък, но ефектът определено е почти нулев. Интерес към тях няма или поне аз не мога да видя такъв (статиите не притежават брояч на преглежданията от регистрирани потребители, което е голям недостатък). Поради тази причина 2-3 подготвени вече статии не ги пуснах (и вероятон няма да ги пусна).

До момента писах доста статии, които под една или друга форма бяха предложения за http://pal.bg. Повече от ясно е, че подобни предложения никога няма да се приемат от този сайт. Но от днес нататък реших да помествам всички подобни статии (тип предложения за подобрения на функционалност на сайтове социални мрежи). Това може да е много полезно за тези, които тепърва искат да правят социални мрежи и мислят с какви средства могат да ги направят и задържат популярни. От друга страна всички статии на техническа и друг вид теми няма повече да ги помествам в блога си.

Идеята, описвана в тази тема е накратко следната. В социалната мрежа ти имаш някаква активност. Примерно пишеш статии, коментираш, а понякога може да имаш и други полезни дейности (примерно поканване на стойностни потребители в мрежата). Идеята е всеки месец социалната мрежа да изплаща заплата от примерно 10 лева. Тези пари се дават не на конкретен човек, а на този който ги спечели. Всеки потребител ще може да кандидатства за да вземе "заплатата", като за целта той трябва да напише отчет за направеното. Отчетът може да съдържа неща независимо кога направени (може и преди година), но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не фигурират в предишен отчет за заплата, който потребителят е спечелил (и товага е получил съответните 10 лева).

Чрез горната система всеки осъществявайки някаква дейност в сайта ще може да опитва да я представи и така да заработи месечната "заплата". Печелившият ще е обявен публично, което ще е ползотворно за профила му (повече хора ще почнат да го посещават). От друга страна активните отчети (тези, които се състезават за текущия месец) винаги ще са публчино достъпни и така потребителите ще знаят нивото на досега кандидатствалите и ще са наясно дали да участват. Нещо повече - може да се дава бонус, при по-скорощно участие и глоба при участие в последния момент (това да се въведе, за да имат потребителите стимула да поместват отчетите си колкото се може по-рано).

Оценката кой отчет печели трябва да се прави от модераторите на сайта. Наистина това са хората, които определят в каква насока да се развива сайта. Освен това възможно е в месеца да се раздават няколко заплати, като всяка е в отделна категория.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.