Мъж

Блог

Харесвания и суперхаресвания

Задавали ли сте си въпроса защо във Facebook има харесвания, но няма примерно нехаресвания? Отговорът е много лесен. Защото целта на тази функционалност е да стимулира посетителите да посещават Faceboon. Негативната оценка може да окаже точно обратния ефект, т. е. да отпъде посетителите. Така да се каже разчита се на позитивния ефект, който оказват харесванията.

В тази статия ще предсатвя идея, чрез която да може да се изразява още по-позитивен ефект от харесванията. Става дума заедно с харесванията да се въведе нова оценка, наречена суперхаресвания. Този вид оценка има следните особености:
- Даването на суперхаресване не е безплатно. Трябва да имате налични суперхаресвания, които ще можете да раздавате. Тези налични суперхаресвания се закупуват с точки. Така ще имаме пакет, струващ 10 точки, който ще зарежда с 30 суперхаресвания. Наистина именно в това се състои стойността на суперхаресванията - че на този който ги прилага не са му безплатни.
- Суперхаресванията ще имат своя особеност. така например те ще могат да се дават, но няма да могат да се отнемат. Освен това суперхаресванията ще могат да се прилагат по 3 пъти върху мнение. Наистина тъй като те не са безплатни такъв вид множествена оценка не е само формален израз от страна на този който ги дава.
- Мненията, които са получили суперхаресвания ще получават по 1 точка, при събиране на всеки нови 5 суперхаресвания. Така например ако сте събрали 17 суперхаресвания, то попътно ще сте получили 3 точки. Така заедно с емоционалното възприемане на получените суперхаресвания ще има и точкова награда.

Ех, защо не ми давате за тази идея мнооого суперхаресвания. Няма и едно :(
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.