Мъж

Блог

Да превземем pal.bg

Доста идеи дадох, които бяха свързани с pal.bg. Естествено приемането им е много трудна, а понякога и невъзможна задача. Освен ако не бъде възприета настоящата много интересна и полезна идея, която определено може да бъде наречена от общо естество.
Както е във всеки сайт, то и тук в pal.bg нещата се развиват по стандартен начин. Има някакви овчици, които трябва да се съобразяват с екипа на сайта, който си прави функционалността точно така, както си поиска. Както се казва към потребителите - ако не ви харесва, то търсете нещо друго. А от друга страна екипа на сайта, колкото и да е добронамерен към потребителите - то няма начин да угоди на всички, защото най-малкото различни хора искат точно противоположни неща.
И така идеята, която ще представя е наистина интересна. Тя се състои в това част от посетителите на pal.bg да могат да се организират в група, която вече със сигурност ще ИМА ПРАВО да извършва промени.
За да обясним по-точно идеята, то първо да видим сегашната организация на сайта:
Потребители --казват си желанията за подобрения--> Екип на Pal.bg --поръчва промени които желае--> Програмисти.
Описваната идея се състоя в следното. Ако дадена група надхвърли определен брой потребители, тогава тази група ще има правото да поръчва промени. Тя ще се свързва директно с програмистите на сайта, а те от своя страна ще осъществяват промените. Внимание! Промените ще важат единствено за групата, която ги е поръчала. Естествено е, че програмистите ще се консултират с екипа на сайта, но само дотолкова колкото да не нарушат някои базови правила.
Отначало големината на групите имащи право на промени ще е малък, докато и самата pal.bg е малка. По-нататък ще се изискват по-голям брой хора в група, за да имат право на промени. Чрез такава функционалност pal.bg ще е непостижим сайт социална мрежа от ново поколение - просто защото потребителите ще живеят в нея точно както си искат, а не както им налага Зукербърг.
Описаната функционалност се отнася само за интерфейса на сайта. Например какво ще правим с точките? Ами там нещата са пределно ясни. Който плаща, той поръчва музиката.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.