Мъж

Блог

Представяне пред чужди потробители.

Вече имам доста статии и какво от това? За повечето от тях получавам точки, но те не са много, а и целта на социалните мрежи не е да заработваш в тях. Трябва да могат да се осъществяват нови контакти между хората! Статиите са добра стартова точка за това, но очевидно не са достатъчно видими.
В тази нова статия предлагам как това може да се промени. Накратко потребителите трябва да са силно мотивирани да гледат чужди статии, а май най-големият стимул за момента са точките. Възможността да даваш от точките си на други потребители, за да ти гледат статията е глупава и нелогична. Наистина подобрявайки трафика в pal.bg ти правиш нещо полезно и затова не трябва да плащаш!
Идеята, която измислих се състои в следното. При всяка статия ще се дават 9 точки (вместо досегашните 10), но също така и 3 допълнителни така наречени bux точки. С тези точки ти можеш да показваш на други потребители статиите си, както това се прави при bux сайтовете. Те кликат на линка, който си им изпратил, преглеждат блог статията ти за определено време и накрая получават съответно количество точки.
Трябва много добре да се обмисли как ще се борави с bux точките. Например последните ще могат са се разделят на кратни на 0,1 bux точки. Всяка така подготвена част от такива точки ще може да се праща на избрат потребител на pal.bg. Получателят на препратката ще може да преглежда блог статията. Той ще трябва да изчака определено време, което ще е пряко свързано с броя bux точки, които получава. По всяко време, преди да се прегледа брог статията, изпращача може да анулира изпращането и да си прибере заложените bux точки (за да ги изпрати на друг потребител).
На практика дадените bux точки са привързани точно към статията за която са дадени. Не може с точки от една статия да рекламирате друга. Хубаво е нещата да могат да се променят, примерно след като сте написали 10 статии. Тогава вместо 3 bux точки за статията ще имаме 2 bux точки за статията и 1 свободна bux точка, която ще можете да я разпределяте към статия, която желаете. На практика bux точките за статия ще се губят 30 дена, след като са получени, ако не са използвани. Напротив свободните bux точки ще се пазят неограничено.
Чрез системата с въвеждането на bux точки потребителите пишещи статии ще получат възможност да ги демонстрират пред непознати. Тъй като точките се губят след време, то въпросното пласиране на bux точките е на практика без алтернатива (или по-точно алтернативата е да загубиш шанс срещу нищо).
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.